Iatropedia

Γεωργιάδης για την απάτη στον ΕΟΠΥΥ: «Σχεδιάζουμε μήνυμα επιβεβαίωσης OTP για τις συνταγογραφήσεις»

Unlocked mobile phone, cyber security technology concepts. Padlock and passcode code symbol showing on smartphone in person hands after validate password, Identity verification. Business unlocking.

Αφού «ξεσκεπάστηκε» το κύκλωμα της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με τις παράνομες συνταγογραφήσεις, ο Υπουργός προτείνει νέο μέτρο ώστε να μην ξαναγίνει.

Για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με τις παράνομες συνταγογραφήσεις έχουν συλληφθεί 16 άτομα,  γιατροί, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ενώ οι περιουσίες του έχουν δεσμευθεί, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Παρά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τεχνικά δύναται, με ΑΜΚΑ ανθρώπου που δεν μπορεί να το δει και να σε καταγγείλει, να κάνεις εικονικές συνταγογραφήσεις», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο αφορά σε ένα μήνυμα  OTP (επιβεβαίωση), το οποίο θα έρχεται στο κινητό του ατόμου στου οποίου το ΑΜΚΑ γίνεται η συνταγογράφηση, για άμεση συναίνεση. Παρόμοιο σύστημα έχουν οι τράπεζες.

«Θα τους ελέγξουμε όλους», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης: ΕΟΠΥΥ: Αυτοί είναι οι διάλογοι που «έκαψαν» τους γιατρούς και φαρμακοποιούς με τις πλαστές συνταγές

Πηγή: SKAI / Φωτογραφία iStock