Iatropedia

Γεωργιάδης για το Conference League: «Ο Ευαγγελισμός είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τους VIP σε όλα τα διεθνή γεγονότα»

Ήταν προαπαιτούμενο από την UEFA να καθοριστεί νοσοκομείο αναφοράς για την διεξαγωγή του αγώνα, εξηγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι είναι απαραίτητο για την διεξαγωγή μιας διεθνούς οργάνωσης να παρέχει η Ελλάδα υγειονομική περίθαλψη στους συμμετέχοντες, αναφερόμενος στον τελικό του Conference League που θα γίνει στην Αθήνα στις 29 Μαΐου 2024.

Ο Ευαγγελισμός είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τους VIP για όλα τα διεθνή γεγονότα που γίνονται στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης. «Όσο δεδομένο είναι ότι η αστυνομία πρέπει να ρυθμίσει την κυκλοφορία, τόσο αυτονόητο είναι ότι πρέπει να υπάρχει παροχή υγειονομικής περίθαλψης».

Επισήμανε ότι το σχέδιο που έχει καταθέσει το Υπουργείο Υγείας στην UEFA, είναι να υπάρχουν 3 νοσοκομεία αναφοράς εκείνη την ημέρα: Ο Ευαγγελισμός, το Σισμανόγλειο και το ΚΑΤ. Ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, το ΕΚΑΒ θα ξέρει (και ήδη ξέρει) που θα μεταφέρει τον κάθε ασθενή.

«Ο καθορισμός νοσοκομείου αναφοράς είναι προαπαιτούμενο για να διεξαχθεί στην Ελλάδα η διοργάνωση. Αλλιώς θα ακυρωνόταν και θα γινόταν σε άλλη χώρα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Tι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την έλλειψη των αναισθησιολόγων

Ο υπουργός Υγείας παραδέθηκε ότι υπάρχει έλλειψη σε αναισθησιολόγους στα νοσοκομεία της χώρας, ωστόσο υποστήριξε ότι η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με πριν. «Έχουν προκηρυχθεί όλες οι κενές οργανικές θέσεις. Θα επαναπροκηρύξουμε όσες θέσεις μείνει κενές. Δηλαδή από τις 8 προκηρύξεις, ίσως οι 2 μείνουν κενές, αλλά θα καλυφθούν και αυτές το συντομότερο δυνατό».

«Όλα τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI