Iatropedia

Γεωργιάδης: «Μόνο 4 εργαζόμενοι στη στάση εργασίας του Παπανικολάου – Ποιός εκπροσωπεί καλύτερα το ΕΣΥ;»

Συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Υπουργού Υγείας με τους γιατρούς στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για την 88η ΔΕΘ, επισκέφθηκε χθες το νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου ήρθε σε αντιπαράθεση με έναν από τους γιατρούς.

Όπως έγραψε χθες και το iatropedia.gr, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο γιατρός τού έθεσε το ζήτημα των ελλείψεων που υπάρχουν σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Σε συνέχεια του χθεσινού «επεισοδίου», ο Υπουργός Υγείας επιχειρεί να «απαντήσει» στη στάση εργασίας των γιατρών του νοσοκομείου με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter).

«Σήμερα, στο νοσοκομείο Παπανικολάου κήρυξαν 7ωρη Στάση Εργασίας, 8πμ με 3μμ, λόγω ΔΕΘ, διαμαρτυρία για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κλπ. Πιο κάτω σας έχω τα στατιστικά στοιχεία της συμμετοχής των εργαζομένων του Νοσοκομείου ‘Παπανικολάου’ σήμερα στη στάση εργασίας που κήρυξαν οι συνδικαλιστές…. Στους 1860 συνολικά εργαζομένους πόσοι πιστεύετε ότι συμμετείχαν στη στάση εργασίας για να αντισταθούν στον Μητσοτάκη, σ’ εμένα κλπ; 4 (τέσσερις)!», γράφει ο κ.Γεωργιάδης.

«Δηλαδή ποσοστό συμμετοχής στη σημερινή στάση εργασίας: 0,22%! Ο ένας από τους 4 είναι ο κύριος που είδατε χθες…», προσθέτει, αναφερόμενος στον γιατρό με τον οποίο ήρθε σε αντιπαράθεση.

Όπως υποστηρίζει, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν ακολουθούν τις κινητοποιήσεις που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς «γνωρίζουν ότι ναι μεν προβλήματα υπάρχουν, αλλά η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να βρει λύσεις!».

Αντίθετα, παραθέτει τα ποσοστά των γιατρών του ΕΣΥ που συμμετέχουν στη Μεταρρύθμιση σχετικά με το παράλληλο ιδιωτικό έργο, το οποίο έφτασε το 15% σε έναν μήνα. «Και με τις διορθώσεις στην Υ/Α που κάνουμε τώρα, αυτό το ποσοστό μέχρι τον Οκτώβριο θα διπλασιαστεί τουλάχιστον», υποστηρίζει.

Δείτε επίσης: 88η ΔΕΘ: Επεισόδια στην Πορεία για τη «Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη (video)

«Ποιος τελικά εκπροσωπεί καλύτερα το προσωπικό του ΕΣΥ; Ο συνδικαλιστής που χθες γκρίνιαζε, τον αποθέωσαν τα ΜΜΕ και σήμερα τον ακολούθησε το 0,22% των συναδέλφων του ή ο Υπουργός που τα ΜΜΕ συνεχώς παρουσιάζουν με τα χειρότερα λόγια και τον ακολούθησε αμέσως το 15%; Διότι στο τέλος η Συμμορία της Μιζέριας (συνδικαλιστές της αριστεράς και ορισμένα ΜΜΕ και κόμματα θα μας τρελάνουν)», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με το νοσοκομείο Παπανικολάου, ο Υπουργός Υγείας δεν έχασε ευκαιρία να γράψει για τα έργα αναβάθμισης που γίνονται.

«Με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, φτιάχνουμε τη μοναδική στην Ελλάδα ειδική κλινική για την παραγωγή των εξειδικευμένων ανοσοθεραπειών. Στο Νοσοκομείο αυτό σήμερα περιθάλπουμε 30 ασθενείς, όπου η ανοσοθεραπεία ενός εκάστου κοστίζει 300.000€. Περίπου 10.000.000€ ετησίως δηλαδή. Όταν το Κέντρο αυτό θα είναι έτοιμο, η κάθε ανοσοθεραπεία που θα φτιάχνουμε εκεί θα μας κοστίζει περίπου 45.000€. Άρα και πολλά χρήματα θα εξοικονομούμε και περισσότερους ασθενείς θα μπορούμε ευκολότερα να περιθάλπουμε. Με αυτή τη μονάδα το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» μεταβάλλεται σε ένα από τα σπουδαιότερα Νοσοκομεία στα Βαλκάνια», όπως αναφέρει.

«Η υπεύθυνη Αιματολόγος που ήταν εκεί μάλιστα, στο live έλεγε πόσο πρέπει να δώσουμε μάχη για να προβάλλουμε τα μεγάλα επιτεύγματα του Νοσοκομείου αυτού. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε απρόσκλητος ένας συνδικαλιστής του ΚΚΕ για να αρχίσει την παράσταση της Συμμορίας την γκρίνιας. Στη συνέχεια, όλα τα κανάλια δεν έπαιξαν την αιματολόγο που έλεγε πόσο σπουδαία πράγματα κάνουμε, αλλά έμενα που δεν συγκρατήθηκα πλέον, καθώς η κασέτα που παίζουν οι συνδικαλιστές της Αριστεράς είναι η ίδια όπου και να πας και σ’ εμάς που πλέον ζούμε το σύστημα από μέσα, έχει καταντήσει γραφική!», έγραψε ο κύριος Γεωργιάδης ξανά για την αντιπαράθεση με τον γιατρό.

Φωτογραφία EUROKINISSI