Iatropedia

Γεωργιάδης – Πορτοσάλτε σε on air κόντρα για τη διαγραφή προστίμων στους ανεμβολίαστους «Μη γίνεσαι Σόιμπλε»

Έντονο φραστικό επεισόδιο διαδραματίστηκε στον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΚΑΙ μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε.

Στο επίκεντρο της κόντρας μεταξύ των δύο, η απόφαση του υπουργού και της αναπλ. Υπουργού Υγείας, Γεωργιάδη και Αγαπηδάκη για τη διαγραφή των προστίμων των ανεμβολίαστων πολιτών.

«Μην γίνεσαι Σόιμπλε. Γίνεσαι λίγο Σόιμπλε, τον αείμνηστο. Μην γίνεσαι Σόιμπλε» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Άρη Πορτοσάλτε να επιστρέφει στον υπουργό, πως αυτό είναι «χτύπημα κάτω από τη ζώνη».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ στη ραδιοφωνική του εκπομπή ανέφερε πως είναι άδικη η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη διαγραφή των προστίμων, για όσους πλήρωσαν ήδη το πρόστιμο.

«Εάν έκανε λάθος η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε επιμένοντας πως πρέπει η κυβέρνηση να γυρίσει πίσω το πρόστιμο που επιβλήθηκε και καταβλήθηκε από τους ανεμβολίαστους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τηλεφώνησε στην εκπομπή ζητώντας να παρέμβει στην κατεύθυνση της υπεράσπισης της απόφασης του Υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας πως το πρόστιμο καταβλήθηκε σε μια εποχή που επικρατούσαν άλλες συνθήκες.

««Πρέπει να πείσουμε πια τους περισσότερους από τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Η πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε και πρέπει να πετύχουμε να εφαρμόσουμε από εδώ και μπρος είναι το εμβόλιο του Covid να πάψει να αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι από τα υπόλοιπα εμβόλια και να γίνει ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας» ανέφερε συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Άρη Πορτοσάλτε να διακόπτει λέγοντας: «Τώρα έχει καταργηθεί το πρόστιμο…».

Τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Μην γίνεσαι Σόιμπλε. Γίνεσαι λίγο Σόιμπλε, τον αείμνηστο. Μην γίνεσαι Σόιμπλε».

«Εε τώρα αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Πήγαμε μακριά. Όχι, μισό λεπτό. Είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη» απάντησε σε οργισμένο ύφος ο Άρης Πορτοσάλτε, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να υποχωρεί στη συνέχεια: «Το διαγράφω. Εννοώ μην γινόμαστε υπερβολικοί. Το διαγράφω, μην παρεξηγηθώ».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα: