Γεωργιάδης: «Θερμό επεισόδιο» με γιατρούς και υγιειονομικούς έξω από το Υπουργείο Υγείας

  • Ελισάβετ Σταύρου
Γεωργιάδης
Γιατροί και υγειονομικοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, όταν βρέθηκε ανάμεσά τους ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έντονο διάλογο με γιατρούς και υγειονομικούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Υγείας είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν σήμερα πανελλαδική απεργία, με αιτήματα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και δωρεάν υγεία για όλους.

Η πορεία των διαδηλωτών κατέληξε έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου βρέθηκε και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δύο φορές και συνομίλησε με τους παρευρισκομένους.

Κατά την είσοδό του στο υπουργείο σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι «στρίμωξαν» τον κ.Γεωργιάδη, ο οποίος είπε σε έντονο ύφος: «Να ξέρει ο κόσμος ότι σήμερα ημέρα απεργίας όλα τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά».


(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μια γυναίκα ακούγεται να του λέει «κ. Γεωργιάδη δεν εκπροσωπείτε εσείς τους χιλιάδες γιατρούς» με τον υπουργό να απαντά ειρωνικά: «Πού τους είδατε;».

Ένας από τους γιατρούς είπε στον υπουργό: «Δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στην τσέπη των ασθενών. Θέλουμε τα χρήματα τα οποία δικαιούμαστε σαν επιστήμονες, να μπορεί να μας τα δίνει το κράτος». Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Πόσα θέλετε;».

Στη συνέχεια, και κατά την έξοδό του από το Υπουργείο για να πάει στην βουλή, ο κ.Γεωργιάδης βρέθηκε ξανά ανάμεσα σε εξαγριωμένους εργαζομένους.


(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι διαδηλωτές έκλειναν τον δρόμο που υπουργού, φωνάζοντάς του τα αιτήματά τους, με τον ίδιο να δυσανασχετεί και να απαντά με έντονο ύφος στην προσπάθεια να συζητήσει με μερικούς από αυτούς.

Γεωργιάδης

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Φωτογραφίες EUROKINISSI