Iatropedia

1st SFEE Summit: «Ζητείται ελκυστικό δημοσιονομικό πλαίσιο»

Modern Medical Research Laboratory: Male and Female Scientists Work on Laptop, Do Data Analysis, Use Microscope. Advanced Pharmaceutical Lab for Medicine, Biotechnology Development. Evening Time

«Η Ελλάδα υστερεί από πολλές απόψεις σε σχέση με άλλες χώρες στο διεθνές στερέωμα όσον αφορά την πρόσβαση στην φαρμακευτική καινοτομία», ανέφερε ο Aurelio Arias, Director, EMEA Thought Leadership, της IQVIA

«Η Ελλάδα υστερεί από πολλές απόψεις σε σχέση με άλλες χώρες στο διεθνές στερέωμα όσον αφορά την πρόσβαση στην φαρμακευτική καινοτομία», ανέφερε ο Aurelio Arias, Director, EMEA Thought Leadership, της IQVIA, στο πλαίσιο του 1st SFEE Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με κεντρικό θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την Αξία».

Όπως τόνισε ο ίδιος, για να έρθει μια εταιρεία να επενδύσει στις κλινικές μελέτες πρέπει να υπάρχει ένα ελκυστικό δημοσιονομικό πλαίσιο, καθώς επίσης σημαντικός είναι και ο χρόνος μέχρι την αποζημίωση ενός φαρμάκου ή μίας θεραπείας, αναφέροντας πως ο χρόνος πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών για εγκεκριμένα φάρμακα την τετραετία 2019-22 ήταν 18 μήνες.

«Η Ελλάδα έχει ευρεία διαθεσιμότητα αυτών των προϊόντων, το πρόβλημα είναι ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι να φτάσουν στους ασθενείς» κατέληξε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να οικοδομήσει μία υποδομή για την αποζημίωση της καινοτομίας που θα βασίζεται στα δεδομένα.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρεις συλλήψεις μετά από εκατοντάδες κρούσματα αλλαντίασης στη Ρωσία

Κολύμπι στη θάλασσα: Γιατί είναι η καλύτερη άσκηση και πόσες θερμίδες καίμε

Κατάθλιψη: Υπάρχουν 6 διαφορετικοί τύποι που απαιτούν ξεχωριστή θεραπεία