Iatropedia

Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Δεν παίρνει πίσω τη φράση «οι ιδιώτες γιατροί δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία»

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις από τους ιδιώτες γιατρούς, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επιμένει στις δηλώσεις του.

«Τον υγειονομικό πόλεμο στην πανδημία, γνωρίζουμε όλοι ότι εμείς στο ΕΣΥ τον δώσαμε», απαντά στους ιδιώτες γιατρούς ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας με έμφαση ότι δεν παίρνει πίσω ούτε λέξη από την επίμαχη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εξέδωσε ανακοίνωση με τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ.

Σε σημείο της ανακοίνωσης και πιο συγκεκριμένα με αφορμή σχόλιο, ότι ιδιώτες γιατροί ότι απαξιώνουν το ΕΣΥ, αναφέρεται η επίμαχη φράση:

«Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και πολλά έτη επιτρέπεται οι ιδιώτες γιατροί να εργάζονται στο ΕΣΥ με καλύτερες παροχές και αμοιβές από τους γιατρούς του ΕΣΥ, παρά ταύτα αρνούνται να το πράξουν. Οι ιδιώτες γιατροί δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία παρότι κάποια στιγμή επιτάχθηκαν, επικαλούμενοι προβλήματα υγείας». 

Η συγκεκριμένη δήλωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε σειρά ανακοινώσεων από τα σωματεία των γιατρών και συγκεκριμένα, από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ) και την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος.

Οι γιατροί ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να ζητήσει συγνώμη, κάτι που όπως λέει σήμερα ο ίδιος, απαντώντας στις ανακοινώσεις των γιατρών δεν πρόκειται να πράξει.

Μιχάλης Γιαννάκος: «Δεν παίρνω λέξη πίσω»

«Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δεν προτίθεται να πάρει πίσω την υπογραφή του σε καμία λέξη της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ που αναφέρεται στους ιδιώτες γιατρούς τη περίοδο της πανδημίας. Τον υγειονομικό πόλεμο τότε γνωρίζουμε όλοι ότι εμείς στο ΕΣΥ τον δώσαμε. Τους ασθενείς με covid-19 διαχειρίστηκε αποκλειστικά και μόνο το δημόσιο σύστημα υγείας. Παραπέμπουμε σε χιλιάδες δημοσιεύματα, τοποθετήσεις φορέων, ασθενών με COVID-19 εκείνης της εποχής», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σε σημερινή του δήλωση και προσθέτει:

«Επειδή βρισκόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα να πούμε ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν το υπουργείο υγείας απηύθυνε κάλεσμα να έρθουν οικειοθελώς ιδιώτες γιατροί να βάλουν πλάτη που υπήρχε ανάγκη και τεράστια διασπορά, μόνο 13 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν για τα νοσοκομεία ολοκλήρου της Βορείου Ελλάδος. Μπράβο φυσικά σε αυτούς τους 13 ιατρούς. Μετά φθάσαμε στην επίταξη συγκεκριμένων ιδιωτών ιατρών που και πάλι υπήρξαν προβλήματα όπως περιγράφονται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Απορούμε γιατί τότε δεν υπήρχε αντίδραση και υπάρχει τώρα;», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.