Γιάννης Καλλιάνος: «Να πει ο Άδωνις ότι έχω δίκιο» – Τι απαντά ο θεράπων ιατρός του «Αττικόν»
«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο – Θα γίνω ο εφιάλτης τους», είναι το νέο μήνυμα που απηύθυνε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει από τις καταγγελίες του ιδίου κατά των γιατρών και του Νοσοκομείου «Αττικόν».
Σήμερα κάλεσε μάλιστα και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να βγει δημόσια και να πει ότι έχει δίκιο.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό» είπε πως όσοι «πήραν ελαφρά» την περίπτωση του πατέρα του, θα λογοδοτήσουν. «Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι γιατροί», ανέφερε συγκεκριμένα.
Δείτε επίσης: Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ
Ο ίδιος σημείωσε πως τον πήραν τηλέφωνο τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης.
Στη συνέχεια, ξέσπασε και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, δηλώνοντας την απορία του για τη στάση που έχει κρατήσει «απορώ πως δεν βγαίνει ο Άδωνις να πει ότι έχω δίκιο», είπε συγκεκριμένα.
«Καλώ τον Άδωνι Γεωργιάδη να βγει να πει όσα του έλεγα», τόνισε ο ίδιος.
Τι απαντά ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής
Την ίδια ώρα, ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής, στον οποίο έχει αναφερθεί προσωπικά ο Γιάννης Καλλιάνος, απαντά στις κατηγορίες, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη.
Ο ίδιος τονίζει ότι οι γιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου και πως θα ήταν λάθος η διασωλήνωση του ασθενούς, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν αδύνατη.
Πιο αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.
Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.
Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».