Αυτά δήλωσε, σε συνέντευξή του ο κ. Γιάννης Σωτηρίου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας.
Όπως τόνισε, η ταμειακή εξυγίανση του ινστιτούτο συνέβαλε σημαντικά σ’ αυτό το αποτέλεσμα, καθώς την περασμένη χρονιά κλήθηκε να αντιμετωπίσει ελλείψεις σε περισσότερα από 830 σκευάσματα. Η έμφαση που έδωσε η Διοίκηση του Ινστιτούτου στην ορθή διαχείριση του ταμείου και στην σωστή κατανομή πόρων έχει χειροπιαστά αποτελέσματα και ενισχύει τη δυνατότητα του ΙΦΕΤ να προασπίσει τη δημόσια υγεία ακόμα και σε περιόδους μεγάλων κρίσεων.
«Στόχος του ΙΦΕΤ, είπε ο κ. Σωτηρίου, είναι η διατήρηση υψηλού ποσοστού ταμειακών διαθεσίμων καθώς και η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των δεδομένων για να επιτύχει δικαιότερη κατανομή πόρων και ταχύτερη εξυπηρέτηση.
Έτσι ολοκλήρωσε 20% περισσότερες αποστολές φαρμάκων το 2021 σε μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας και της πίεσης που αυτή άσκησε στη παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Την ίδια στιγμή η επαναδιαπραγμάτευση τιμών την οποία επιχείρησε η επιχείρηση, οδήγησε σε μείωση των τιμών για το σύστημα υγείας σε περισσότερα από 100 φάρμακα, με το συνολικό όφελος να ξεπερνάει τα 20 εκ για το 2021».