»Γιατί» να φάτε πράσινες τροφές;
Όσοι τρώνε φρούτα και λαχανικά, ως μέρος της καθημερινής διατροφής τους έχουν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν πολλές ασθένειες ενώ θωρακίζουν και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Τα λαχανικά είναι σημαντικό μέρος της υγιεινής διατροφής ενώ είναι πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων του κάλιου, των φυτικών ινών , του φυλλικού οξέως και βιταμινών Α, Ε και C. Βάλτε στο πιάτο σας τροφές όπως το μπρόκολο, το σπανάκι τις ντομάτες και δεν θα χάσετε.
Και αυτό γιατί τα εν λόγω τρόφιμα περιέχουν Κάλιο το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης. Την ίδια στιγμή οι φυτικές ίνες των λαχανικών βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Το φολικό οξύ βοηθά το σώμα να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια. Οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία που μπορεί να μείνουν έγκυες και όσες είναι στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης χρειάζονται φυλλικό οξύ για να μειωθεί ο κίνδυνος των βλαβών του νευρικού σωλήνα του εμβρύου.
Άλλα οφέλη
Οι θρεπτικές ουσίες στα λαχανικά είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τη συντήρηση του σώματός.
Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδείου, καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.
Οι ειδικοί διατροφολόγοι συστήνουν να τρώτε από ένα έως τέσσερα φλιτζάνια λαχανικά την ημε΄ρα.