Γηροκομείο Βόλου: Επιχείρηση εκκένωσης μετά από κατάρρευση πτέρυγας

  • Iatropedia newsroom
κακοκαιρία Daniel
Εκκενώθηκε το Γηροκομείο του Βόλου και αναζητείται χώρος να φιλοξενηθούν 50 ηλικιωμένοι.

Το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας ηλικιωμένος.

Προκρίθηκε η εκκένωση του κτιρίου στο κεντρικό κτίριο που βρίσκεται κοντά στο ρέμα και στο γηροκομείο αποφασίστηκε να παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που διαβιούν στην τρίτη πτέρυγα.

Στο Γηροκομείο επικράτησαν συνθήκες πανικού και η διοίκηση του ιδρύματος επιχείρησε να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Εχει καταρρεύσει η μία μας πτέρυγα, έχει πέντε πτέρυγες το γηροκομείο. Το προσωπικό είχε εκκενώσει προληπτικά την συγκεκριμένη πτέρυγα πριν συμβεί αυτό», δήλωσε ο Ευθύμης Ζιγγιρίδης, μέλος ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου και πρόσθεσε μιλώντας στην «Κ»:

«Τώρα θέλουμε να εκκενώσουμε το υπόλοιπο κτήριο προληπτικά, αλλά θα πρέπει να πάμε τους ανθρώπους κάπου αλλού για να είναι ασφαλείς. Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε ξενοδοχεία και νοσοκομεία που θα πάμε τους κλινήρεις. Μόνο η συγκεκριμένη πτέρυγα έχει υποστεί ζημιά, από το ποτάμι που υπάρχει ακριβώς δίπλα. Επίσης, έχουν απομακρυνθεί προληπτικά όσοι βρίσκονταν στο κεντρικό κτήριο του Γηροκομείου»  τονίζει ο ίδιος.

Στο συγκεκριμένο Γηροκομείο, φιλοξενούνται 94 άτομα.