Iatropedia

Greece Race for the Cure® 2024: Δηλώστε συμμετοχή στον αγώνα – θεσμό ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Στιγμιότυπα από την προετοιμασία και την εκκίνηση του Greece Race for the Cure 2022, του συμβολικού αγώνα δρόμου και του περίπατου ενάντια στον καρκίνο του μαστού, που διοργανώνει, για 14η χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

"Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού!", είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού 16ου Greece Race for the Cure®.

Το Greece Race for the Cure®, ο αγώνας-θεσμός ενάντια στον καρκίνο του μαστού, επιστρέφει για 16η χρονιά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Με αφετηρία το Ζάππειο, δύο νέες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής όπου κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε για ακόμα μια χρονιά «Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού».

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως, ευαισθητοποιώντας χιλιάδες κόσμου για τον καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας και η ενδυνάμωση των ασθενών, ενώ μέσα από αυτή υλοποιούνται προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» ολόκληρη τη χρονιά.

Καρκίνος του μαστού: Διαγνώστηκαν με τη νόσο πάνω από 9.000 άνθρωποι στη χώρα μας το 2022

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, το 2022 διαγνώστηκαν στη χώρα μας με καρκίνο του μαστού 8.987 γυναίκες και 100 άνδρες, ενώ σημειώθηκαν 2450 θάνατοι. Η έγκαιρη ανίχνευση, η έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία και η ολοκληρωμένη φροντίδα είναι οι βασικοί πυλώνες για τη μείωση των θανάτων από καρκίνο του μαστού, την αύξηση της επιβίωσης και την ποιότητα ζωής μετά τη διάγνωση, όπως επισημαίνει η κα. Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» – Greece Race for the Cure®:

«Η πρόοδος της επιστήμης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια, όμως η συχνότητα εμφάνισής του παραμένει υψηλή. Κάθε γυναίκα κινδυνεύει να νοσήσει από καρκίνο του μαστού, σε διαφορετικό βαθμό η κάθε μία. Η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η διεκδίκηση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι ένας διαρκής αγώνας για το «Άλμα Ζωής», ενώ το Greece Race for the Cure® είναι το πλέον δυναμικό παράδειγμα «αγώνα» συμπόρευσης, στήριξης, ενδυνάμωσης και αλληλεγγύης με συνοδοιπόρους ολοένα και περισσότερους ανθρώπους».

Ο Σύλλογος «‘Αλμα Ζωής» προσκαλεί και φέτος την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο 16ο Greece Race for the Cure® καθένα και καθεμία να πάρει μέρος στον αγώνα μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης και της δύναμης του ΜΑΖΙ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δείτε το trailer της διοργάνωσης:

Εγγραφές: www.greecerace.gr

Οι εγγραφές για το 16 Ο Greece Race for the Cure® πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά ΕΔΩ

Σε κάθε εγγραφή περιλαμβάνεται το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και chip χρονομέτρησης για τους δρομείς.

«Η δύναμη, το θάρρος και η αντοχή των γυναικών που έχουν επιβιώσει ή που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού, μας εμπνέουν και μας υπενθυμίζουν τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της υποστήριξης», δηλώνει η κα. Ελένη Ζωντήρου, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και προσθέτει:

«Ο αγώνας Greece Race for the Cure® δεν είναι απλά μια αθλητική διοργάνωση, αλλά ένας συμβολικός αγώνας ζωής και ελπίδας για όλες τις γυναίκες που έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους απέναντι στον καρκίνο του μαστού, κι εμείς στεκόμαστε στο πλευρό τους με δύναμη, αλληλεγγύη και ελπίδα.  Ας συνεχίσουμε να τρέχουμε μαζί τους, για μια κοινωνία χωρίς φόβο, αλλά με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία. Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Δημάρχου μας Χάρη Δούκα, κι εγώ προσωπικά, ως Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, στηρίζουμε τον αγώνα Greece Race for the Cure κι ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες άλλες γυναίκες που απαιτούν μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Παραλαβή υλικού

Μπορείτε να επιλέξετε να παραλάβετε το υλικό για τη συμμετοχή σας από το σημείο παραλαβών (3ης Σεπτεμβρίου 61, Αθήνα, ισόγειο (κτίριο Δραματικής Σχολής Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδη») από 23/9/2024 έως 27/9/2024, Δευτέρα με Παρασκευή, 10πμ-8μμ.

Υπάρχει, επίσης, δυνατότητα για αποστολή του υλικού του αγώνα, αποκλειστικά εντός Ελλάδος με χρέωση παραλήπτη.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024: Ημέρα Προαγωγής Υγείας

12μμ-6μμ: Δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.

Αναλυτικά:

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ 

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

9πμ-12μμ: Δράσεις στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου

Συνεχείς δράσεις στην κεντρική σκηνή της διοργάνωσης (warm up, DJ set, αποθεραπεία δρομέων, δρώμενο & τελετή αναγνώρισης survivors), ειδικά διαμορφωμένος χώρος φωτογράφησης, face painting στην παιδική γωνιά, τείχος ευχών, sponsors’ expo και δράσεις ενημέρωσης και προαγωγής της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Περισσότερα για το πρόγραμμα ημέρας του αγώνα ΕΔΩ

#GRFC2024

Χρησιμοποιώντας το hashtag της διοργάνωσης #GRFC2024 και tag @almazois δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο τη φωνή μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού! Ας μοιραστούμε μέσα από τα social media την εμπειρία της συμμετοχής μας και ας διαδώσουμε μαζί τα αισιόδοξα μηνύματα του αγώνα για την πρόληψη, τη θεραπεία και τη ζωή μετά τον καρκίνο του μαστού.

Τέλος, η κα. Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα δήλωσε πως η υποστήριξη σημαντικών πρωτοβουλιών με αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των δράσεων μας: «Η γυναικεία ενδυνάμωση είναι ένας βασικός πυλώνας στον οποίο εστιάζουμε, για αυτό και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που για 9 χρόνια, βρισκόμαστε στο πλευρό του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και του θεσμού Greece Race for the Cure®. Μαζί, μεταδίδουμε το μήνυμα της δύναμης, της ελπίδας και της αισιοδοξίας, ενώ αναδεικνύουμε για ακόμα μία χρονιά τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της έγκαιρης πρόληψης στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού»