Iatropedia

Γυναίκα καταδικάστηκε επειδή κόλλησε Covid γείτονά της με αποτέλεσμα να πεθάνει

Hospital Coronavirus Emergency Department Ward: Doctors wearing Coveralls, Face Masks Treat, Cure and Save Lives of Patients. Focus on Biohazard Sign on Door, Background Blurred Out of Focus

Ο δικαστής καταδίκασε την 54χρονη στην Αυστρία σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή και πρόστιμο 800 ευρώ για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια

Μία γυναίκα στην Αυστρία κρίθηκε ένοχη επειδή κόλλησε COVID-19 έναν γειτονά της, το 2021, ο οποίος στη συνέχεια πέθανε λόγω της λοίμωξης.

Ο δικαστής καταδίκασε την 54χρονη σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή και πρόστιμο 800 ευρώ για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια.

Το θύμα, που ήταν καρκινοπαθής, πέθανε από πνευμονία που προκλήθηκε από τον κορονοϊό, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ιολογική έκθεση έδειξε ότι το DNA του ιού βρέθηκε τόσο στον θανόντα όσο και στην 54χρονη γυναίκα, αποδεικνύοντας ότι ήταν «σχεδόν 100%» πως του τον μετέδωσε η κατηγορούμενη, δήλωσε εμπειρογνώμονας στο δικαστήριο.

«Σας λυπάμαι προσωπικά. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί πιθανώς εκατοντάδες φορές», ανέφερε ο δικαστής. «Αλλά είστε άτυχη που ένας εμπειρογνώμονας διαπίστωσε με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα ότι επρόκειτο για μόλυνση που προήλθε από εσάς», πρόσθεσε.

Η γυναίκα είχε καταδικαστεί για αδίκημα που σχετίζεται με την COVID και το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με το πρακτορείο. Τότε είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών μηνών με αναστολή για σκόπιμη έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο μέσω μεταδοτικών ασθενειών. Είχε, ωστόσο, κριθεί αθώα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια.

Αυτή την εβδομάδα, ο δικαστής άκουσε τις καταθέσεις της οικογένειας του θανόντος, η οποία είπε ότι οι δύο γείτονες ήρθαν σε επαφή στο κλιμακοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου 2001 κι ενώ η κατηγορούμενη πρέπει να γνώριζε ήδη ότι είχε COVID-19. Η κατηγορούμενη, ωστόσο αρνήθηκε τη συνάντηση, λέγοντας ότι ήταν πολύ άρρωστη για να σηκωθεί από το κρεβάτι εκείνη την ημέρα. Είπε επίσης ότι πίστευε ότι είχε βρογχίτιδα, την οποία συνήθως παθαίνει κάθε χρόνο.

Όμως ο γιατρός της γυναίκας είπε στην αστυνομία ότι η κατηγορούμενη είχε βγει θετική σε rapid test και πως του είχε πει ότι αποκλείεται να απομονωνόταν στο σπίτι μετά το αποτέλεσμα.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμπανάκι για τους μύκητες και την αντοχή στα φάρμακα κρούουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο

Τα μικρά παιδιά που «χαζεύουν» πολλές ώρες στην οθόνη έχουν φτωχότερες γλωσσικές δεξιότητες

Ποιους ωφελεί περισσότερο η βιταμίνη D, σύμφωνα με νέα μελέτη