Γυναίκα στην Κίνα που έχει δύο μήτρες γέννησε δίδυμα – Ένα από κάθε μήτρα

  • Ελισάβετ Σταύρου
δίδυμα
Μόνο μία στις 2.000 γυναίκες γεννιούνται με διπλή μήτρα, μια κατάσταση που ονομάζεται δίδελφυς μήτρα.

Μια γυναίκα με δύο μήτρες γέννησε δίδυμα, ένα από κάθε μήτρα, τον περασμένο μήνα σε νοσοκομείο της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με αξιωματούχους του τομέα της υγείας και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η γυναίκα γέννησε ένα αγόρι και ένα κορίτσι με καισαρική τομή, όπως ανακοίνωσε το Λαϊκό Νοσοκομείο Xi’an στην επαρχία Shaanxi, χαρακτηρίζοντάς το ως κάτι που συμβαίνει «μια στο εκατομμύριο».

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συλληφθούν δίδυμα με φυσικό τρόπο σε κάθε κοιλότητα της μήτρας και ακόμη πιο σπάνιο να κυοφορηθούν μέχρι τέλους», ανέφερε το νοσοκομείο, στις 18 Σεπτεμβρίου, στον επίσημο λογαριασμό του στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, η νέα μητέρα γεννήθηκε με δύο τραχήλους και δύο μήτρες, μια κατάσταση που ονομάζεται δίδελφυς μήτρα και συναντάται σε περίπου 1 στις 2.000 γυναίκες.

Η δίδελφυς μήτρα είναι πολύ σπάνια και σε περίπτωση εγκυμοσύνης έχει πολύ υψηλά ποσοστά αποβολής και πρόωρου τοκετού, ενώ η επιτυχής κυοφόρηση είναι επίσης σπάνια.

Το νοσοκομείο αποκάλυψε επίσης ότι η νεαρή μητέρα είχε μείνει έγκυος άλλη μια φορά αλλά είχε αποβάλλει. Τον Ιανουάριο, όμως, έμεινε ξανά έγκυος και ανακάλυψε κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος ότι κυοφορούσε δίδυμα – ένα σε κάθε μήτρα.

Μετά από «στενή και αυστηρή» ιατρική παρακολούθηση, η γυναίκα γέννησε με «επιτυχία» ένα αγόρι βάρους 3,7 κιλών και ένα κορίτσι βάρους 2,5 κιλών, σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Η ιστορία της έγινε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με περισσότερες από 50 εκατομμύρια προβολές τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: CNN / Φωτογραφία iStock