H Σελίν Ντιόν σε δεκάλεπτη κρίση, υποφέροντας από την ασθένειά της 

  • Iatropedia newsroom
σύνδρομο
Ένα αγωνιώδες 10λεπτο με έξαρση των συμπτωμάτων του συνδρόμου Stiff Person, αποτυπώνει σε ένα συγκλονιστικό βίντεο η Σελίν Ντιόν.

Οι σκηνές προέρχονται από το ντοκιμαντέρ  «I Am: Celine Dion», το οποίο έχει θέμα τη μάχη της γνωστής τραγουδίστριες με το σπάνιο σύνδρομο Stiff Person ή SPS,  μια σπάνια νευρολογική διαταραχή με χαρακτηριστικά αυτοάνοσου νοσήματος.

Στη σκηνή κατά την οποία η μεγάλη τραγουδίστρια βρίσκεται αντιμέτωπη με τους αφόρητους πόνους που της προκαλεί το σύνδρομο, είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να ελέγξει το σώμα της. Φαίνεται να αγκομαχά για να αναπνεύσει, ενώ την ίδια στιγμή το ιατρικό προσωπικό προσπαθεί απεγνωσμένα να ανακουφίσει τους επώδυνους μυϊκούς σπασμούς της, ενώ ένα συνεργείο κινηματογραφεί αθόρυβα τη δοκιμασία.

Δείτε επίσης: Celine Dion: Επιδεινώνεται η υγεία της – έχασε τον έλεγχο των μυών της

Της χορηγείται ένα φαρμακευτικό ρινικό σπρέι, που χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των σπασμών σε πάσχοντες από το Σύνδρομο.

Το επίσημο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «I Am: Celine Dion» κυκλοφόρησε στα τέλη Μαΐου. Πρόκειται για ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ για την καριέρα της Σελίν Ντιόν στη μουσική βιομηχανία, αλλά και τις δοκιμασίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει με το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου με το οποίο έχει διαγνωστεί.

«Δεν έχει τον έλεγχο των μυών της»

Όπως γνωστοποίησε τον περασμένο Δεκέμβριο η 74χρονη αδελφή της, Claudette, η τραγουδίστρια δεν έχει πλέον τον έλεγχο των μυών της, παρότι προσπαθεί σκληρά να βελτιώσει την κατάστασή της.

Η 55χρονη τραγουδίστρια είχε αναγκαστεί πριν από έναν χρόνο να ακυρώσει την παγκόσμια περιοδεία της. Τότε είχε ανακοινώσει πως μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας διαγνώστηκε με το σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου, ασθένεια που πλήττει την κινητικότητα.

Η νόσος είναι ανίατη. Όπως είχε πει η Celine Dion, στην ίδια προκαλεί μεταξύ άλλων ακούσιους σπασμούς στις φωνητικές χορδές. Το επακόλουθο είναι να μην μπορεί να τραγουδήσει.

«Προσπαθεί σκληρά, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει τους μυς της. Αυτό που ραγίζει την καρδιά μου είναι ότι πάντοτε υπήρξε πειθαρχημένη», είπε η Claudette. «Είχε μάθει να δουλεύει σκληρά και να προσπαθεί. Είναι αλήθεια ότι και οι δύο ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα επιστρέψει στην σκηνή. Αλλά σε ποια κατάσταση; Δεν το ξέρω».

Διαβάστε ακόμα Σελίν Ντιόν: «Δεν έχει βρεθεί καμία θεραπεία για την ασθένειά της», λέει η αδελφή της