της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως εξήγησε ο κ. Ρακιντζής, έχουν μειωθεί τα φαινόμενα διαφθοράς και τα «φακελάκια». Ενώ πριν από την οικονομικη κρίση, γιατροί ζητούσαν από τους ασθενείς ακόμα και 5.000 ευρώ.
Πλην όμως υπάρχουν ακόμα γιατροί που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς που επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Χαρακτηριστικά ο κ. Ρακιντζής θύμισε την υπόθεση χειρουργού που κατάφερε να προαχθεί σε καρδιοχειρουργό προσκομίζοντας πλαστή συστατική επιστολή του σερ Μαγκντί Γιακούμπ.
Εξάλλου, σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο αποκαλύφθηκε ότι σε μέσα σε έξι μήνες 32 χειρουργοί εξυπηρετούσαν την ιδιωτική πελατεία τους κάνοντας εκατοντάδες αισθητικές επεμβάσεις τις οποίες δήλωναν ως επείγοντα περιστατικά!
Ενώ σε μια άλλη περίπτωση, γιατρός δημόσιου νοσοκομείου διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο κι όταν τον έπιασαν επ΄αυτοφόρω, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι βρίσκεται στο χώρο όχι για άσκηση του επαγγέλματός του, αλλά γιατί γιορτάζει τα γενέθλιά του και ότι οι παρευρισκόμενοι είναι συγγενείς και φίλοι που ήρθαν για να του ευχηθούν!
Ο Γενικός Επιθεωρητής, πρότεινε την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για να διαπιστωθεί ποιοι νόμοι είναι σε ισχύ και ποιοι είναι ανενεργοί. Με αυτό τον τρόπο, διευκρίνισε, θα έχουμε ασφάλεια Δικαίου, που αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της διαφάνειας.