Iatropedia

ΙΑΣΩ: Ημερίδα για τις παθολογικές καταστάσεις στην εγκυμοσύνη

Ημερίδα ΙΑΣΩ

Θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Μαρούσι. Θα παρουσιαστούν οι πιο συχνές παθολογικές καταστάσεις.

Ημερίδα με θέμα «Παθολογικές καταστάσεις στην εγκυμοσύνη» διοργανώνει το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική σε συνεργασία με την Παθολογική-Λοιμωξιολογική Κλινική του.

Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος στη ζωή της γυναίκας που έχει πολλές προκλήσεις. Η φροντίδα της εγκύου έχει ως στόχο την προάσπιση της υγείας της αλλά και την γέννηση ενός υγιούς νεογνού. Οι βασικοί κανόνες φροντίδας συμπεριλαμβάνουν την έγκαιρη αναγνώριση παραγόντων κινδύνου, την πρόληψη και αντιμετώπιση συννοσηρότητας και παθολογίας σχετιζόμενης με την κύηση.

Οι παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να συμβούν στην κύηση είναι εν δυνάμει ιδιαίτερες, σοβαρές και επικίνδυνες για την ζωή της εγκύου και του νεογνού. Καλύπτουν, δε, όλες τις ειδικότητες της Ιατρικής.

Στην ημερίδα θα προσεγγιστούν τα πλέον συχνά συμβάματα, τα οποία θα αναπτύξουν έμπειροι και εξειδικευμένοι ομιλητές, με στόχο την ευαισθητοποίηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες όπως οι δρες Σταύρος Αλοΐζος, Ιωάννης Ελευσινιώτης, Ευαγγελία Κανάκη, Ανδρέας Μεντής, Αλέξανδρος Παπαλάμπρος, Αλέξανδρος Ροδολάκης, Εμμανουήλ Σακελλιάδης, Αικατερίνη Φοίφα.

Συντονιστής της ημερίδας είναι ο κ. Μάριος Κ. Λαζανάς, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Ομίλου ΙΑΣΩ.

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, αλλά και μέσω live streaming ΕΔΩ.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στις 09:00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ.