Iatropedia

Παραμονή των γιατρών στο ΕΣΥ και μετά τα 67 προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

Doctor stand on the table with x ray film ,brain ct scan

Οι προτάσεις του Συλλόγου αφορούν την παραμονή των γιατρών στην υπηρεσία μετά τα 67 έτη, αλλά και το θέμα της συνυπηρέτησης του /της συζύγου για τους γιατρούς που μετακινούνται σε απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, εστίασε σε δύο σημεία του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την παρακολούθηση και αξιολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης» του υπουργείου Υγείας που συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σχετικά με το άρθρο 6 υπό τον τίτλο: «Παράταση χρόνου παραμονής στην υπηρεσία ιατρών κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας και νοσοκομειακών φαρμακοποιών», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά ανέφερε: «Θα πρέπει να επεκταθεί ο χρόνος παραμονής σε όλες τις ειδικότητες, ώστε οι συνάδελφοι που έχουν κλείσει το 67ο έτος της ηλικίας τους να συνεχίσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ προκειμένου να πληρωθούν οι κενές θέσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πάρα πολλά νοσοκομεία υπάρχουν πάρα πολλές κενές οργανικές θέσεις, κυρίως στον νομό Αττικής».

Αναφορικά με το άρθρο 8 υπό τον τίτλο «Μη οικονομικά κίνητρα προσέλκυσης και παραμονής ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές» θεωρεί ότι θα πρέπει «να εξετασθεί σοβαρότατα το θέμα της συνυπηρέτησης. Όπως υπάρχει η συνυπηρέτηση στους ενστόλους, εάν κάποιος συνάδελφος διοριστεί σε κάποιο ακριτικό νησί και ο ή η σύζυγος είναι καθηγητής ή οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, να υπάρχει δυνατότητα συνυπηρέτησης. Είναι ένα βασικό κριτήριο ώστε να μην χωριστούν οικογένειες και να δοθεί η δυνατότητα σε κάποιους να σκεφθούν πιο σοβαρά να πάνε τόσο στη νησιωτική χώρα, όσο και ακριτικά μέρη».

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γνωστό φάρμακο για τον θυρεοειδή μπορεί να εξασθενεί τα οστά, λένε οι ειδικοί

Στον «αέρα» οι ασθενείς που χρειάζονται εργοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία

Τα 10 πιο συνηθισμένα πράγματα που βρίσκουν οι γιατροί στη μύτη των παιδιών – Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς