Iatropedia

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση: Επεκτείνεται και στα παραπεμπτικά για τους ασφαλισμένους του ΥΠΕΘΑ

Laptop, stethoscope and doctor writing in notebook for research planning or medical tech innovation in hospital office. Healthcare medic worker, research strategy book notes and online communication

Για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και τα ασφαλισμένα υπό αυτών μέλη οικογένειας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΓΕΑ (www.haf.gr) η απόφαση με την οποία επεκτείνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση (Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης – ΣΗΣ) για τα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων [εργαστηριακές εξετάσεις, ιατρικές πράξεις και ειδική αγωγή (εκτός των ειδικών επιδομάτων του άρθρου 9 του ΠΔ 62/2023)] καθώς και για τις ιατρικές επισκέψεις για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και τα ασφαλισμένα υπό αυτών μέλη οικογένειας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Μεταξύ άλλων διευκρινίζονται τα εξής:

– Όσοι ασφαλισμένοι του ΥΠΕΘΑ αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα με την ασφαλιστική τους ικανότητα να το διευθετήσουν άμεσα μέσω των αντίστοιχων διευθύνσεων Υγειονομικού των Γενικών Επιτελείων.

– Απαιτείται πιστοποίηση των παρόχων συμβεβλημένων με το ΥΠΕΘΑ και μη, ήτοι ιατροί, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα Ειδικής Αγωγής, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν μέσω των πανελλήνιων συλλόγων τους και παρακαλούνται όπως προβούν σε σχετικές ενέργειες μέσω της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, ώστε να είναι δυνατή η εκτέλεση των παραπεμπτικών.

– Ηλεκτρονική θεώρηση απαιτείται σε όλες τις συνταγές παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

– Το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας (ΑΒΝ) δεν καταργείται.

– Κατά τη διάρκεια μεταβατικής/πιλοτικής περιόδου η οποία κρίνεται απαραίτητη, θα γίνονται δεκτές και χειρόγραφες συνταγές σε ΑΒΝ. Η διάρκεια της περιόδου αυτής θα καθοριστεί με νεωτέρα απόφαση.

– Για τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη υφίσταται ελεύθερη επιλογή ιατρού και παρόχου.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καρκίνος στο πάγκρεας: Σημαντική επιστημονική ανακάλυψη με ελληνική συμμετοχή δημιουργεί ελπίδες για θεραπεία

Το Ozempic μπορεί να συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο άνοιας και χρήσης νικοτίνης

Πέντε συμβουλές για τις ευπαθείς ομάδες κατά τη διάρκεια του καύσωνα, από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ