ΗΠΑ: Γιατρός αφαίρεσε λάθος όργανο και ο ασθενής πέθανε στο χειρουργικό τραπέζι

  • Ελισάβετ Σταύρου
γιατρός - ΗΠΑ
Το τραγικό λάθος ενός γιατρού στις ΗΠΑ οδήγησε τον 70χρονο ασθενή να αφήσει την τελευταία του πνοή στο χειρουργικό τραπέζι...

O William Bryan από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ, πήγε για διακοπές με την οικογένειά του στη Φλόριντα, όπου έμελλε να είναι και το τελευταίο του ταξίδι.  Κατά την διάρκεια των διακοπών του, ο 70χρονος Αμερικανός άρχισε να νιώθει έντονο πόνο αριστερά στην κοιλιακή χώρα και η γυναίκα του τον πήγε άμεσα στο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν κάποιες «ανωμαλίες» στον σπλήνα του ασθενούς και τον έβαλαν άμεσα στο χειρουργείο.

Στις 21 Αυγούστου 2024, ο χειρουργός, Δρ Thomas Shaknovsky, από το νοσοκομείο της Φλόριντα, προχώρησε σε μια επέμβαση λαπαροσκοπικής σπληνεκτομής. Σύμφωνα με την οικογένεια του Bryan, ο γιατρός μπέρδεψε τα όργανα και αντί για τον σπλήνα, αφαίρεσαι το συκώτι του ασθενούς! 

«Με με αυτόν τον τρόπο, έκοψε το κύριο αγγείο που τροφοδοτούσε το ήπαρ, προκαλώντας άμεση και καταστροφική απώλεια αίματος με αποτέλεσμα τον θάνατο», υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας, η οποία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για την τραγική απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.

Μετά την επέμβαση, ο γιατρός έγραψε στην αναφορά του ότι αφαίρεσαι τον σπλήνα του ασθενούς, ο οποίος ήταν τόσο «αλλοιωμένος, που ήταν 4 φορές μεγαλύτερος από το κανονικό και είχε μετακινηθεί στην αντίθετη πλευρά του σώματος». Το συκώτι, είναι μεγαλύτερο όργανο και βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της κοιλιακής χώρας από τον σπλήνα.

«Η οικογένεια ενημερώθηκε μετά τον θάνατό του ότι ο σπλήνας του Bryan ήταν ακόμα στο σώμα του και εμφανιζόταν με μια μικρή κύστη στην επιφάνειά του», συνεχίζει ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Ο σύζυγός μου πέθανε ενώ ήταν αβοήθητος στο τραπέζι του χειρουργείου από τον Δρ Shaknovsky. Δεν θέλω να πεθάνει κανένας άλλος», δηλώνει η σύζυγος του 70χρονου από τις ΗΠΑ.

Φωτογραφία iStock