Iatropedia

ΙΣΑ για παράνομες συνταγογραφήσεις: Αναμένει από την εισαγγελία τα στοιχεία για να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες

Καταδικάζει κάθε παραβατική συμπεριφορά μελών του

Ο ΙΣΑ καταδικάζει κάθε παραβατική συμπεριφορά μελών του και αναμένει τα σχετικά στοιχεία για να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), επ’ αφορμής των αποκαλύψεων για εμπλοκή ιατρών σε παράνομες συνταγογραφήσεις, καταδικάζει απερίφραστα παραβατικές συμπεριφορές μελών του ιατρικού κόσμου που προκαλούν βλάβη στη δημόσια υγεία και αποβαίνουν επιζήμιες για το σύστημα υγείας.

Σημειώνει δε ότι αναμένει από την εισαγγελία τα στοιχεία των ιατρών που συνελήφθησαν προκειμένου να προχωρήσει  στις πειθαρχικές διώξεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Νωρίτερα, υπενθυμίζεται, έγινε γνωστό πως στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται τα μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων τα οποία πραγματοποιούσαν εικονικές συνταγογραφήσεις, προκαλώντας ζημιά στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της οποίας εξακριβώθηκε η συγκρότηση και δραστηριοποίηση των εγκληματικών οργανώσεων με τις εικονικές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, ενώ έπειτα από ευρείας κλίμακας επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, συνελήφθησαν συνολικά 16 μέλη τους.

Πρόκειται για τέσσερις γιατρούς Δημοσίων Δομών Υγείας σε Αττική και Βοιωτία, ιδιοκτήτες και υπαλλήλους οκτώ φαρμακείων στην Αττική, έναν ιατρικό επισκέπτη εταιρείας παραγωγής φαρμάκων και ένα άτομο που είχε τον ρόλο του μεσάζοντα.

Η παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ, όπως προέκυψε, διέθεταν παρόμοιο σκοπό, τρόπο δράσης καθώς και κοινά κατά περίπτωση μέλη που δραστηριοποιούνταν παράλληλα.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΠΥΥ: Αυτοί είναι οι διάλογοι που «έκαψαν» τους γιατρούς και φαρμακοποιούς με τις πλαστές συνταγές

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Πειθαρχική δίωξη στους φαρμακοποιούς που συμμετείχαν στην απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Στο σκαμνί γιατροί και φαρμακοποιοί για εικονικές συνταγογραφήσεις άνω των 3,5 εκατ. ευρώ