Iatropedia

ΙΣΑ για παράνομες συνταγογραφήσεις: Ζητά τα στοιχεία των γιατρών από το υπουργείο Υγείας

medicines pharmacy drugs

Θέλει να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον τους. Τι αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε.

Τα στοιχεία των γιατρών της περιοχής ευθύνης του που εμπλέκονται στις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Όπως αναφέρει σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, το φαινόμενο αποτελεί «καθαρή απάτη» που «ντροπιάζει» όλους τους γιατρούς. Γι’ αυτό τον λόγο ζητά να ενημερωθεί για τους εμπλεκόμενους γιατρούς στην Αθήνα, ούτως ώστε να επιληφθεί «ασκώντας τις εκ του νόμου και του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας αρμοδιότητές του».

«Δεν θα αφήσουμε ατιμώρητους επίορκους ιατρούς που προσβάλλουν το ιατρικό σώμα, το οποίο υπηρετεί με συνέπεια το σύστημα Υγείας και τον ασθενή», δήλωσε ο πρόεδρος ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Ο υπουργός είχε αναφερθεί σε τουλάχιστον 100 ύποπτες περιπτώσεις γιατρών που έκαναν υπερσυνταγογράφηση εις βάρος του ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί αυτοί βρίσκονται σε όλη τη χώρα και ο ΙΣΑ ζητά να μάθει τα ονόματα όσων ασκούν το επάγγελμά τους στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνει, οι γιατροί αυτοί αποτελούν μία θλιβερή αλλά ελάχιστη μειοψηφία, ένα πολύ μικρό κλάσμα μπροστά στους χιλιάδες που κάνουν ευόρκως τη δουλειά τους. Και τονίζει πως «για την τιμή των πολλών, και όχι μόνο γιατρών, πρέπει τέτοιες συμπεριφορές να τιμωρούνται παραδειγματικά».

Φωτογραφία: iStock