Ο ΙΣΑ επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη ότι «η αξιολόγηση αυτή βασίστηκε στο άρθρο 25 του Ν. 4238/2014 σύμφωνα με το οποίο για την κατάταξη υποψηφίων σε βαθμό διευθυντή, ο ιατρός πρέπει να έχει συμπληρώσει 25ετία, ως υπηρεσία δε νοείται η συνολική υπηρεσία του ιατρού σε δομές ασφάλισης και υγείας μετά από την απόκτηση της ειδικότητας. Η διάταξη αυτή αποτελεί δυσμενή μεταχείριση για τους συγκεκριμένους ιατρούς έναντι των ιατρών του ΕΣΥ, για τους οποίους σύμφωνα με το άρθρο 4 (ΣΤ) του Ν.37454/2009 ισχύει η 15ετία για κάλυψη θέσης Διευθυντή στο ΕΣΥ».
Στη συνέχεια της επιστολής του καλεί τον κ. Βορίδη να αποκαταστήσει άμεσα την ανισότητα αυτή «ώστε να μην υπάρχουν ιατροί δύο ταχυτήτων» και να πραγματοποιήσει τη δέσμευσή του για πραγματική ίση μεταχείριση των ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ ή στο ΠΕΔΥ με γνώμονα και την εύρυθμη λειτουργία των δομών Υγείας του Δημοσίου.
Ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΔΥ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η «δήθεν διαπιστωτική πράξη» που κυκλοφόρησε από κάποιες ΔΥΠΕ δεν είναι παρά μόνο σχέδιο διαπιστωτικής πράξης και έγινε προκειμένου να γίνει εγγραφή πρόβλεψης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Και συνεχίζει: «Η δημοσίευση έγινε για δύο λόγους. Ο ένας είναι να δημιουργήσει σύγχυση και φόβο στους συναδέλφους που εργάζονται στο ΠΕΔΥ με δικαστικές αποφάσεις. Ο δεύτερος είναι για να καθησυχάσει τους συναδέλφους που περιμένουν-και δικαίως- την κατάταξη τους σε θέση ΕΣΥ.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η αναστάτωση προκλήθηκε και από το νεοσύστατο σύλλογο «ΠΑΑ» που απέκτησε πρόσβαση τάχα στο Υπουργείο Υγείας και ανάρτησε και ανακοίνωση με ανακρίβειες και ψεύδη.
Η πίεση τους προς το γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, μάλλον ζημιά δημιουργεί στον κλάδο μας και στους ίδιους, γιατί η επίμαχη τροπολογία των κριτηρίων αξιολόγησης δεν έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα, ενώ οι ίδιοι πιέζουν να κριθούν με τα κριτήρια του Νόμου 4238(25ετία για θέση διευθυντή).
Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ καταδικάζει την δημιουργία γιατρών δύο ταχυτήτων») που προφανώς δεν έχει τη έγκριση του ΔΣ, βρίθει και αυτή από λάθη. Βιάστηκαν οι υπογράφοντες την ανακοίνωση, να χαρακτηρίσουν διαπιστωτική πράξη, ένα έγγραφο που μάλλον δεν μελέτησαν καν και έκαναν αναφορά και σε νόμο που δεν υφίσταται.
Ο Σύλλογος μας έχει δώσει δείγματα γραφής και θα συνεχίσει με δυναμική και με υπευθυνότητα. Τα κριτήρια αξιολόγησης πρέπει πάση θυσία να αλλάξουν, πριν εκδοθούν οι πραγματικές διαπιστωτικές πράξεις. Ο Σύλλογος πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή, όπως πιέζει και για την αλλαγή του παράλογου 8ώρου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται κοντά στο Σύλλογο γιατί η τελευταία πράξη του δράματος, της κατάρρευσης της ΠΦΥ, δεν έχει παιχτεί ακόμα. Είναι καιρός ενωμένοι να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του συστήματος και την αξιοπρέπεια μας.
Θα ακολουθήσει κάλεσμα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τις προσεχείς ημέρες» καταλήγει η ανακοίνωση.