Iatropedia

ΙΣΝ: Προς κύρωση στη Βουλή η δωρεά για το Κέντρο Αναφοράς Ψυχικής Υγείας στο Παίδων

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Το σχετικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη.

Κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σ. Νιάρχος (ΙΣΝ) για το Κέντρο Αναφοράς Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», στην Αθήνα.

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου η από 28.03.2024 Επιμέρους Σύμβαση Δωρεάς – Έργο ΧΙΙ (Παράρτημα 14) της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του ΙΣΝ και του Ελληνικού Δημοσίου, για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας. Η σύμβαση κυρώθηκε με τον νόμο 4564/2018, καθώς και τα συνημμένα σε αυτή Παραρτήματα Ι και ΙΙ, που υπεγράφησαν μεταξύ των ανωτέρω μερών και του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Στόχος είναι η υλοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος. Η δωρεά αφορά τη μελέτη, ανακατασκευή, ανακαίνιση και τον εξοπλισμό ενός υφιστάμενου κτιρίου του Νοσοκομείου Παίδων. Το κτήριο θα καλύψει τις ανάγκες στέγασης και υλοποίησης στην περιφέρεια Αττικής του Έργου ΧΙ, στο πλαίσιο ενός πενταετούς επιστημονικού προγράμματος για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα.

Η συνολική δαπάνη ολοκλήρωσης του έργου υπολογίζεται μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ