Iatropedia

Κ. Μητσοτάκης για νέα ΚΥΑ με επιδόματα άγονου: «Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ»

"Η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα", δήλωσε ο πρωθυπουργός με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ για την αύξηση των οικονομικών κινήτρων προς τους γιατρούς που θα υπηρετήσουν σε άγονες περιοχές.

Την πρόθεσή της να στηρίξει το ΕΣΥ με την προσέλκυση γιατρών που θα στελεχώσουν τις άγονες και «δύσκολες» περιοχές, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος σχολίασε μέσω των social media την νέα ΚΥΑ με ενισχυμένα επιδόματα που θα ξεκινούν από τα 200 και θα φτάνουν τα 600 ευρώ μηνιαίως.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως το ΕΣΥ θα γίνει καλύτερο αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών.
«Σε 2 μέρες θα βρεθώ στο βήμα της ΔΕΘ, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Θέλω, όμως, σήμερα να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάτι πολύ σημαντικό που έχει να κάνει με την επιβεβλημένη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.
Έχω πει πολλές φορές -και δεν θα κουραστώ να το λέω- ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων. Όμως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Δείτε την ανάρτησή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη: