Το νεότερα από αυτά διαγνώστηκε σε μόλις 30 ώρες μετά τη γέννησή του. Οι μητέρες των δύο νεογέννητων βρεφών ήταν επίσης προσβεβλημένες από τον κοροναϊό. Οι επιστήμονες προσπαθούν τώρα να επιβεβαιώσουν τι προκάλεσε τη μόλυσνη.
Τα κινεζικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ότι ενδέχεται ο κοροναϊός να μεταδίδεται από τη μητέρα στο έμβρυο κατά την ενδομήτρια περίοδο. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν επιστημονικά η πληροφορία αυτή.
Σε άλλα ενδεχόμενα εξετάζεται η περίπτωση τα βρέφη να εκτέθηκαν στον ιό, είτε μέσω απρόσεκτων χειρισμών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είτε μέσω του βήχα της μητέρα, είτε ακόμη και διαμέσου του θηλασμού.
Κοροναϊός σε βρέφη: Σταθερή η κατάστασή τους
Τα δύο βρέφη που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στο επίκεντρο της επιδημίας, παρακολουθούνται στενά από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και προς το παρόν η κατάσταση της υγείας τους δείχνει ελεγχόμενη. Ωστόσο οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι σχετικά με την πιθανότητα της μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο έμβρυο.
Τα δύο αυτά βρέφη, πάντως, είναι τα πιο μικρά σε ηλικία επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κοροναϊό παγκοσμίως. Τη στιγμή που το συνολικό νούμερο των προσβεβλημένων ανθρώπων από τον κοροναϊό αυτή τη στιγμή έχει αγγίξει τα 28. 018 άτομα. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων έχει φτάσει τους 563 στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ δύο ακόμη θάνατοι έχουν καταγραφεί στο Χονγκ Κονγκ.