Καινοτόμος υπηρεσία νοητικής ενδυνάμωσης από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

  • Iatropedia newsroom
Tο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου ανακοινώνει την εφαρμογή μιας καινοτόμου υπηρεσίας νοητικής ενδυνάμωσης με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή
Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου λειτουργεί ήδη από το 2016 Ιατρείο Διαταραχών Μνήμης για την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών που πάσχουν από διαταραχές μνήμης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου ανακοινώνει την εφαρμογή μιας καινοτόμου υπηρεσίας νοητικής ενδυνάμωσης με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στο πλαίσιο της επανέναρξης των ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης του Ιατρείου Διαταραχών Μνήμης του ΚΨΥ Ρεθύμνου.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται σε σύγχρονους υπολογιστές επιφάνειας και περιλαμβάνει μια ποικιλία δημιουργικών και ευχάριστων παιχνιδιών-ασκήσεων.

Στοχεύει στην άσκηση της προσοχής, της μνήμης, της αντίληψης, της γλώσσας και του προσανατολισμού. Η χρήση του είναι απλή και προσιτή ακόμη και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, αφού οι υπολογιστές διαθέτουν οθόνη αφής.

Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου λειτουργεί ήδη από το 2016 Ιατρείο Διαταραχών Μνήμης για την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών που πάσχουν από διαταραχές μνήμης με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης τους αλλά και την υποστήριξη και εκπαίδευση των φροντιστών μέσα από την ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση των περιστατικών.

Το Ιατρείο Διαταραχών Μνήμης και Ανωτέρων Νοητικών Λειτουργιών του ΚΨΥ Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον διοικητή του Νικόλαο Μαλλιαρό, απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 ετών και παρέχονται οι ακόλουθες υπηρεσίες: Κλινική Εξέταση, Νευροψυχολογική Αξιολόγηση, Λειτουργική Αξιολόγηση, Ιατρική/ Φαρμακευτική Παρέμβαση και Παρακολούθηση, Ενημέρωση και Υποστήριξη ασθενών και συγγενών και Σύσταση για τον ενδεικνυόμενο εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο.

Για πληροφορίες, ενημέρωση, προγραμματισμό ραντεβού στο ιατρείο Διαταραχών Μνήμης και συμμετοχή στις Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο τηλέφωνο 2831 0 20799 (9πμ- 1μμ).

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γυναίκα στην Κίνα που έχει δύο μήτρες γέννησε δίδυμα – Ένα από κάθε μήτρα

Τα 5 ροφήματα που πίνουμε το πρωί και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μας

Ένα τεστ στο μάγουλο θα μπορούσε μελλοντικά να δείχνει πόσο πρόκειται να ζήσουμε