Iatropedia

Καραμανδάνειο: Άρχισε πάλι η λειτουργία του δύο 24ωρα μετά τη μεγάλη φωτιά στην Πάτρα

Καραμανδάνειο

Τίθενται σε λειτουργία όλα τα τμήματά του, ενώ θα αρχίσει και να εφημερεύει για παιδιατρικά περιστατικά.

Επαναλειτουργεί σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, δύο 24ωρα μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πάτρα, στην περιοχή Γηροκομείο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα ανάμεσα στο Καραμανδάνειο και στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο. Επεκτάθηκε με ταχύτατους ρυθμούς, λόγω ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Το επακόλουθο ήταν η εκκένωση του νοσοκομείου για την ασφάλεια των παιδιών.

Οι φλόγες έφτασαν στην οροφή του νοσοκομείου. Ωστόσο η τιτάνια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, απέτρεψε τα χειρότερα.

Σήμερα τίθενται σε λειτουργία όλα τα τμήματά του. Θα αρχίσει επίσης να εφημερεύει για παιδιατρικά περιστατικά απ’ όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Από χθες οι εργαζόμενοι καθάριζαν τους χώρους, ώστε να επιστρέψουν οι μικροί ασθενείς. Όπως αναφέρει το tempo24.gr, με τις μάνικες στα χέρια έπλεναν τους κοινόχρηστους χώρους. Άλλοι καθάριζαν και αέριζαν τα δωμάτια.

Έγινε επίσης έλεγχος των εγκαταστάσεων της πυρασφάλειας και άλλων «ευαίσθητων» σημείων, ώστε να είναι πλήρως ασφαλές για ασθενείς, συνοδούς, εργαζόμενους και γιατρούς.

Με πληροφορίες από Newsit.gr