Iatropedia

Καραμανδάνειο: Αύριο θα επαναλειτουργήσει, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη

Καραμανδάνειο

Οι δηλώσεις του υπουργού κατά την σημερινή επίσκεψή του στο παιδιατρικό νοσοκομείο μετά τη φωτιά.

Αύριο Πέμπτη θα επαναλειτουργήσει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά χθες το μεσημέρι λόγω μεγάλης φωτιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή.

«Το χθεσινό γεγονός θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πάρα πολύ άσχημα. Είμαστε όμως σήμερα εδώ όλοι καλά, χωρίς να έχουμε τίποτα δραματικό, διότι το σύστημα λειτούργησε με πάρα πολύ καλό τρόπο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας  Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης  επισκέφθηκε το Καραμανδάνειο για να ενημερωθεί για τις ζημιές που έχουν προκληθεί, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε και σε αυτό.

«Χαίρομαι που οι ζημιές οι οποίες είναι μικρές, με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες ώστε να λειτουργήσει ξανά το νοσοκομείο», είπε.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως στο Καραμανδάνειο, που βρίσκεται υπό ανακαίνιση, είχε προστεθεί μεταξύ άλλων σύστημα πυρόσβεσης, το οποίο «είχε πολύ καλή λειτουργία». Έτσι, η φωτιά έσβησε γρήγορα.

«Όλα τα πράγματα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε σε μία δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε. Και συνεχάρη τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, λέγοντας ότι «εισηγήθηκε άμεσα την μεταφορά των μικρών ασθενών του νοσοκομείου και προλάβαμε να γίνει η μεταφορά όλων των ανθρώπων πριν από τα γεγονότα, χωρίς να τεθεί ούτε κίνδυνος για τους ασθενείς, ούτε κάποια υπερβολική ταλαιπωρία».

«Αυτό κατέστη εφικτό», συμπλήρωσε, «γιατί η απόφαση για την προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου ελήφθη πάρα πολύ γρήγορα».

Δείτε όσα είπε ο Υπουργός έξω από το Καραμανδάνειο:


Ο υπουργός ευχαρίστησε επίσης την κυρία Ασπασία Ρηγοπούλου, διοικήτρια στο Καραμανδάνειο, και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν. Τέλος, ευχαρίστησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας πως «δίνουν μία τεράστια μάχη με τις φλόγες».