Όπως υποστήριξε ο Αμερικανοσουηδός διάσημος καθηγητής ακτινολογίας Δρ LaszloTabar, «όταν ο καρκίνος του μαστού εντοπιστεί σε «baby» στάδιο, σε μέγεθος κάτω από 1 cm, τότε η 20ετής επιβίωση των γυναικών φθάνει το 98%»,τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ Tabar και πρόσθεσε «οι γυναίκες αυτές, που ο καρκίνος του μαστού τους βρέθηκε σε αυτό το μέγεθος, μπορεί συχνά να μην χρειασθεί να υποβληθούν σε συμπληρωματική ακτινοθεραπεία, ή σε χημειοθεραπεία».
Ο διάσημος Καθηγητής έδωσε μεγάλη έμφαση στην ανάγκη προσαρμογής της τεχνικής της παθολογοανατομικής εξέτασης στη νέα κατάσταση που δημιουργείται, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, με τη χρήση σύγχρονων απεικονιστικών τεχνικών. Προτείνει τη χρησιμοποίηση μεγάλων τομών στην ιστολογική τεχνική, για να μπορεί να γίνει σύγκριση των παθολογοανατομικών ευρημάτων με τα απεικονιστικά.
Παράλληλα ο καθηγητής διευκρίνισε πως η μαστεκτομή θα παραμείνει πάντα μία από τις χειρουργικές επιλογές αφού κάποιοι καρκίνοι είναι πολυεστιακοί ή διάχυτοι.
Ο Δρ Tabar ένθερμα υποστήριξε πως με τον καρκίνο του μαστού θα πρέπει να ασχολούνται μόνον όσοι είναι εξειδικευμένοι σ’ αυτόν και μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της ζωής της γυναίκας. Αυτό επιτυγχάνεται με εξειδίκευση και συνεχιζόμενη εκπαίδευση όλων των μελών της ιατρικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνολόγων της μαστογραφίας.