Καρκίνος του μαστού: Επιστήμονες διερευνούν τη σχέση με τα βακτήρια του εντέρου

  • Iatropedia newsroom
καρκίνος του μαστού, εξέταση
Εξετάζουν πώς ακριβώς τα βακτήρια βοηθούν το σώμα μας να αποτρέψει την εξέλιξη του καρκίνου

Στο πώς επηρεάζεται ο καρκίνος του μαστού από τα βακτήρια που υπάρχουν στο έντερό μας επικεντρώνουν την έρευνά τους Βρετανοί επιστήμονες, με βάση στοιχεία από προηγούμενες μελέτες σε άλλους καρκίνους που έχουν διαπιστώσει ότι η ύπαρξη υγιέστερων βακτηρίων στο έντερο συνδέεται με καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Quadram, στο Ερευνητικό Πάρκο Norwich.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένα βακτήρια που ζουν στο έντερό μας μπορούν να βοηθήσουν να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη και η εξάπλωση κάποιων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού», ανέφερε σχετικά στο BBC o Δρ Stephen Robinson.

«Εξετάζουμε πώς ακριβώς τα βακτήρια βοηθούν το σώμα μας να αποτρέψει την εξέλιξη του καρκίνου και εάν οι τυπικές θεραπείες επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερευνητές θα εξετάσουν δείγματα κοπράνων που ελήφθησαν από ασθενείς με καρκίνο του μαστού σε διάφορα στάδια της διάγνωσης και της θεραπείας τους για να δουν πώς αλλάζουν τα βακτήρια του εντέρου κατά τη διάρκεια της νόσου.

Στη συνέχεια, θα συγκρίνουν δείγματα από άτομα που ανταποκρίθηκαν καλά στη θεραπεία με δείγματα από άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτή.

Χρησιμοποιώντας ποντίκια, οι ερευνητές θα διερευνήσουν επίσης πώς τα βακτήρια του εντέρου επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο Δρ Simon Vincent, Διευθυντής Έρευνας, Υποστήριξης και Επιρροής της οργάνωσης Breast Cancer Now που χρηματοδοτεί την έρευνα, ανέφερε σχετικά: «Θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε νέες προσεγγίσεις στη θεραπεία που χρησιμοποιούν βακτήρια του εντέρου για να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσουν την πιθανότητα εξάπλωσης που θα καθιστούσε ανίατο τον καρκίνο του μαστού».

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λεπτοσπείρωση: Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων στη Βραζιλία

FDA: Ισχυρότερα και πιο εθιστικά από τη νικοτίνη ορισμένα υποκατάστατα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Παιδική κακοποίηση: Γονείς και δάσκαλοι πρέπει να χειρίζονται με ψυχραιμία τα περιστατικά