Iatropedia

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για ΓΝΑ Σισμανόγλειο: Ράντζα στη Μονάδα Εμφραγμάτων χωρίς μόνιτορς

Flat line alert on a heart monitor - 3d render on detail pixellated screen

Αν είναι όπως τα παρουσιάζουν από την ΠΟΕΔΗΝ, τότε το "Σισμανόγλειο" αντιμετωπίζει τεράστια λειτουργικά προβλήματα και δεν είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο, ειδικά σε ό,τι αφορά τις καρδιολογικές κλινικές.

Διαβάστε τι καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Ράντζα, φορεία στη Μονάδα Εμφραγμάτων χωρίς να υπάρχουν μόνιτορ για υποστήριξη
Απαράδεκτη εικόνα εμφανίζει η καρδιολογική κλινική και η Μονάδα Εμφραγμάτων.

Καλώδια απλωμένα παντού. Στο Σισμανόγλειο νοσηλεύεται ασθενής στη Β’ Παθολογική 4 ½ χρόνια χωρίς να χρήζει, δημιουργώντας πλείστα προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Επιστημονικές μελέτες Διεθνών Οργανισμών που επιβεβαιώνουν την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας. Στις 18 Μαΐου λήγουν οι συμβάσεις 350 γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται σε ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Κίνδυνος για κατάργηση άλλων 50 κλινών ΜΕΘ. Η κατάρρευση του κράτους πρόνοιας.

Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου:

Τα υπερπλεονάσματα δυστυχώς στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές λόγω της κατάρρευσης της Δημόσιας Υγείας και των Νοσοκομείων. Αυτό δεν το λέει η ΠΟΕΔΗΝ. Το πιστοποιούν όλες οι έρευνες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Το πιστοποιούν τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιούν οι διεθνείς Οργανισμοί.

Προσδιορίζουν μάλιστα ως αιτία των προβλημάτων τις χαμηλότατες Δημόσιες Δαπάνες Υγείας. Με στοιχεία του ΟΟΣΑ βρίσκονται στο 4,8% του ΑΕΠ, όταν στις άλλες χώρες της Ευρώπης είναι 8% του ΑΕΠ. Εκεί οι Κυβερνήσεις παραδέχονται τα προβλήματα και τις δυσχέρειες των συστημάτων υγείας τους. Όχι όμως εδώ.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τις Δημόσιες Δαπάνες αφορούν το έτος 2016. Νεότερα δεν υπάρχουν αλλά με δεδομένη τη χρηματοδότηση του συστήματος το έτος 2017, 2018 το ποσοστό παραμένει αμετάβλητο.

Δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία των ερευνών που δημοσιεύει ο ΟΟΣΑ μαρτυρούν την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας. Οι θάνατοι αυξάνονται, είναι πολύ περισσότεροι από τις γεννήσεις, εν αντιθέσει με το έτος 2009.
Το προσδόκιμο ζωής μειώνεται. Η παιδική θνησιμότητα αυξάνει. Οι Νοσοκομειακές λοιμώξεις είναι σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Εάν όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση τα Νοσοκομεία είναι επαρκώς, στελεχωμένα και χρηματοδοτούμενα, γιατί κλείνουν βασικές κλινικές εφημερευόντων Νοσοκομείων λόγω έλλειψης γιατρών;
Γιατί ένας Νοσηλευτής κάνει βάρδια μόνος σε κλινικές 40 ασθενών, εργαζόμενος νυχθημερόν χωρίς repo και άδειες;

Γιατί δεν ανοίγουν οι 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ που είναι έτοιμες να λειτουργήσουν και δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης Προσωπικού και το πληρώνουν πολλοί ασθενείς με τη ζωή τους;

Μάλιστα αναμένεται να κλείσουν άλλες 50 τουλάχιστον κλίνες ΜΕΘ αφού απολύονται 18 Mαϊου λόγω λήξης της Σύμβασης 350 γιατροί και Νοσηλευτές που εργάζονται στις ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν προκηρύχθηκαν νέες θέσεις αφού η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ερωτήματα

Γιατί τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων κάνουν 8 ώρες για να εξετασθούν και για να γίνει η εισαγωγή;

Γιατί 50 Νοσοκομεία δεν διαθέτουν Αξονικό Τομογράφο; Γιατί τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν υλικά και φάρμακα και σταματάνε θεραπείες και επεμβάσεις;

Γιατί τα Κέντρα Υγείας κλείνουν το μεσημέρι σαν να είναι τράπεζες; Γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και οι διακομιδές αργούν;

Γιατί τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα να αντικαταστήσουν τον γερασμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό;

Γιατί τα Νοσοκομεία έχουν 20 Ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα αντί για 70 που χρειάζονται και χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν πριν την ώρα τους;

Γιατί έχουμε πέντε μηχανήματα PET – SCAN και όχι 20 για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου;
Γιατί οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού είναι λίγες με φθαρμένη υλικοτεχνική υποδομή με αποτέλεσμα οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς να ζουν τρία χρόνια λιγότερο από τους ασθενείς των άλλων χωρών της Ευρώπης;

Η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, των Δημόσιων Νοσοκομείων για να αντιμετωπισθεί χρειάζεται προσωπικό και χρήματα. Δεν λύνονται τα προβλήματα με τα υπερπλεονάσματα και τις ψευδαισθήσεις Πολάκη.

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ – ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι διαθέσιμες κλίνες στις καρδιολογικές κλινικές και στις Μονάδες εμφραγμάτων των Νοσοκομείων της Αττικής, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αφενός λόγω της αυξημένης ζήτησης και αφετέρου λόγω της κατάρρευσης της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ως εκ τούτω η λειτουργία του Νοσοκομείου Σισμανογλείου είναι άκρως προβληματική όπως και των άλλων της Αττικής.

Για την προβληματική λειτουργία του Σισμανογλείου δεν φταίει το σύστημα εφημεριών των Νοσοκομείων της Αττικής, που χρήζει όμως αλλαγές καθότι και οι άλλες καρδιολογικές κλινικές των άλλων Νοσοκομείων εμφανίζουν ράντζα. Ευτυχώς όχι οι Μονάδες όπως στο Σισμανόγλειο.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι λειτουργούντες κλίνες δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Σημαντικό ρόλο στην επιβάρυνση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου έπαιξε η κατάργηση του 1ου ΙΚΑ Αττικής καθώς επίσης η υπολειτουργία του Αμαλία Φλέμιγκ.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Καρδιολογικής κλινικής και Μονάδας Εμφραγμάτων Σισμανογλείου Νοσοκομείου.

Πρωτοφανές ….. ράντζα στη Μονάδα Εμφραγμάτων.
Η Καρδιολογική Κλινική διαθέτει 21 Κλίνες και η Μονάδα εμφραγμάτων 11 Κλίνες. Δεν αρκούν να καλύψουν τη ζήτηση. Η Καρδιολογική και η Μονάδα εμφραγμάτων μετά από κάθε εφημερία γεμίζουν ράντζα.
Όταν λέμε ράντζα εννοούμε φορεία. Γεμίζουν οι διάδρομοι και τα δωμάτια. Στην Καρδιολογική Κλινική αναπτύσσονται 10 ράντζα-φορεία και στην Μονάδα εμφραγμάτων 5 ράντζα-φορεία μετά κάθε εφημερία και έτσι ξεκινάει η οδύσσεια για το προσωπικό και τους ασθενείς.

Στην Καρδιολογική Κλινική η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Ασθενείς και Προσωπικό ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Πως είναι δυνατόν στο διάδρομο να γίνεται περιποίηση των ασθενών να στήνονται παραβάν αν και δεν χωράνε να περάσουν, να βγαίνουν καρδιογραφήματα, να παρέχεται οξυγόνο στους ασθενείς.

Είναι γεμάτος ο διάδρομος με καλώδια καθ’ ότι δεν υπάρχουν υποδοχές για τα Ιατρικά Μηχανήματα και πρίζες. Είναι αφόρητη η διέλευση των Ιατρών και Νοσηλευτών για την παροχή υπηρεσιών. Επίσης στους θαλάμους βάζουν ασθενείς σε ράντζα-φορεία. Αποτέλεσμα είναι να μην χωράνε να στρέψουν Νοσηλευτές και οι γιατροί. Δεν είναι δυνατόν να παρέχουν ιατρική και Νοσηλευτική φροντίδα σε τέτοιες συνθήκες. Στη Μονάδα εμφραγμάτων υπάρχουν 11 Κλίνες. Μετά από κάθε εφημερία νοσηλεύει πάνω από 16 ασθενείς. Οι πέντε νοσηλεύονται σε ράντζα –φορεία.

Η Μονάδα διαθέτει 11 Μόνιτορ. Για να βρεθούν τα άλλα Μόνιτορ για τους ασθενείς των ράντζων –φορείων γίνεται αγώνας δρόμου από το Προσωπικό και τα αναζητούν σε όλο το Νοσοκομείο. Ψάχνουν απινιδωτές. Κάνουν ανάταξη σε ασθενείς χωρίς καταγραφή. Και όμως σώζουν ζωές.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ 4 ½ ΧΡΟΝΙΑ

Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο συμβαίνει και το εξής παράδοξο. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου του Σισμανογλείου Νοσοκομείου κατήγγειλαν στον Υπουργό Υγείας ότι στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Σωματείου νοσηλεύεται ασθενής επί 4,5 χρόνια! Είναι τοξικομανής και μέσα στην Κλινική κάνει διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Εξέρχεται του Νοσοκομείου ζητιανεύει, πουλάει ναρκωτικά!!! Ασθενείς και συνοδοί διαμαρτύρονται έντονα στους γιατρούς και τους Νοσηλευτές. Ο Διευθυντής ιατρός μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των ασθενών εξέδωσε πειθαρχικό εξιτήριο στον ασθενή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας με εντολή Διοικητή ξαναεισήχθη στο Νοσοκομείο στη Β Παθολογική.

Ο Υπουργός έδειξε ότι δεν ήξερε το ζήτημα και είπε ότι θα παρέμβει. Επί 4,5 χρόνια νοσηλεύεται ασθενής σε παθολογική κλινική Γενικού Νοσοκομείου χωρίς σχετικό πρόβλημα υγείας. ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ.

Η Προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ όπως και των άλλων Νοσοκομείων της Αττικής στις εφημερίες προκύπτει λόγω της αυξημένης ζήτησης (πάνω από 30%) και την εγκατάλειψη της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ