Iatropedia

ΚΕΘΕΑ: Τι είναι τα «ζελεδάκια μανιταριών» που έστειλαν στο νοσοκομείο τρία άτομα στον Βόλο

Gummy bears

Ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ δήλωσε πως για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα από την δικαιοσύνη.

Τρία άτομα νεαρής ηλικίας κατέληξαν στο νοσοκομείο στον Αλμυρό Βόλου, αφού κατανάλωσαν ζελεδάκια μανιταριών, γνωστά ως «magic mushrooms».

Ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, κ.Χρήστος Λιάπης, σχολιάζοντας το περιστατικό, είπε ότι δεν είναι γνωστό ποιες ακριβώς ουσίες περιείχαν τα συγκεκριμένα ζελεδάκια μανιταριών και έχουν σταλεί για ανάλυση ώστε να προσδιοριστεί ακριβώς τι είχαν μέσα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το υπουργείο Υγείας απαγόρευσε τα ζελεδάκια κάνναβης, τα οποία περιέχουν ψυχοδραστικές και ψυχοτρόπες ουσίες.

«Υπάρχουν χιλιάδες ναρκωτικές ουσίες, συνθετικές ή ημισυνθετικές, που περνάνε ‘κάτω από τα ραντάρ’, και ξεφεύγουν από τη βιομηχανική και νομική έρευνα», δήλωσε ο κ.Λιάπης, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες από αυτές μπορούν να προκαλέσουν εθισμό.

Η παρασκευή τους και η πώλησή τους, ειδικά σε ανήλικους, είναι παράνομη. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, τα συγκεκριμένα ζελεδάκια που έστειλαν στο νοσοκομείο τα τρία νεαρά άτομα, μπορεί να πωλήθηκαν ως «magic mushrooms», αλλά να πρόκειται ουσιαστικά για τα παράνομα ζελεδάκια κάνναβης, τα οποία περιέχουν εξαϋδροκανναβινόλη (HHC) και CBD.

Διαβάστε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης: Βάζει τέλος στα ζελεδάκια κάνναβης από τα περίπτερα: «Είναι επικίνδυνα και εμπεριέχουν ναρκωτική ουσία»

Δείτε όσα είπε ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ:

Φωτογραφία iStock