Iatropedia

Κορονοϊός: Αύξηση πάνω από 20% στις νέες εισαγωγές στη Βρετανία μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς εξαπλώνεται η XEC

close up positive show result of covid infected show on nasal rapid self test kit at home

Ο αριθμός των ατόμων που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με Covid αυξήθηκε κατά 22%

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), οι εισαγωγές λόγω Covid αυξήθηκαν κατά 22% μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Και αυτό μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα, η οποία οφειλόταν στην πτώση της θερμοκρασίας, στην επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, αλλά και στην εξάπλωση της νέας παραλλαγής XEC.

Οι νέες λοιμώξεις χρειάζονται συνήθως μία ή δύο εβδομάδες για να φτάσει να νοσηλευτεί ένας ασθενής, αν επιδεινωθεί η υγεία του.

Ένα πιο θετικό στοιχείο είναι πως σύμφωνα με την UKHSA τα νέα κρούσματα Covid παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα, μετά την αυξητική τάση που παρουσίαζαν και αρκετές εβδομάδες – αν και παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Τα κρούσματα γρίπης, εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν 27% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα προς το παρόν – με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για περαιτέρω άνοδο καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Η νέα παραλλαγή XEC εξαπλώνεται τόσο γρήγορα που φαίνεται ότι θα γίνει το επικρατόν στέλεχος της Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν την εβδομάδα, τροφοδοτώντας το νέο κύμα κορονοϊού, προβλέπουν οι ειδικοί.

Το XEC θεωρείται ότι είναι πολύ πιο μεταδοτικό από τις άλλες παραλλαγές.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πώς το αλκοόλ βγάζει «εκτός ελέγχου» την καρδιά ακόμη και σε νέους ανθρώπους

Πως οι παραδοσιακοί χοροί σε γλέντια και πανηγύρια βελτιώνουν την υγεία

Ποια συνηθισμένα προβλήματα πιστεύουμε ότι θεραπεύουν τα αντιβιοτικά