Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα της COVID-19 στο Άσυλο Ανιάτων στην Πάτρα

  • Ρούλα Τσουλέα
Άσυλο Ανιάτων
Αναγκαστικά σταμάτησε και το αυστηρό επισκεπτήριο που ίσχυε και πλέον δεν εισέρχεται κανείς στο Ίδρυμα.

Δεκάδες ενεργά κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Πάτρα, με συνέπεια να τεθούν σε ισχύ τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την προστασία των ασθενών.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος ΔΣ του Ασύλου κυρία Γωγώ Καραλή, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται συρροή κρουσμάτων της COVID-19 σε εργαζομένους και περιθαλπομένους. Και αυτό, παρότι εξακολουθούσαν να ισχύουν πολλά από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Το γεγονός αυτό «μας ανάγκασε να σταματήσουμε και το ελεγχόμενο επισκεπτήριο που ίσχυε. Πλέον δεν εισέρχεται κανείς στο Ίδρυμα», τόνισε. «Επιπλέον, τηρούσαμε ευλαβικά το μέτρο όλοι οι εργαζόμενοι να εισέρχονται με rapid test. Παρ’ όλα αυτά, περίπου 15 εργαζόμενοι εντοπίστηκαν θετικοί το τελευταίο διάστημα στον ιό».

Όπως αναφέρει το tempo24, τα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού έχουν πλέον φθάσει στα 32 στο Άσυλο Ανιάτων.

Τα καλά νέα είναι πως πολλά περιστατικά ήταν ασυμπτωματικά. Τα υπόλοιπα είχαν ήπια νόσηση, παρουσιάζοντας μόνο συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό. Το Ίδρυμα, πάντως, είναι σε ετοιμότητα για να χορηγήσει αντιικά φάρμακα στα πιο βαριά περιστατικά, εάν χρειασθεί.

Παρά τη συρροή των περιστατικών που καταγράφεται στο Άσυλο Ανιάτων, η κατάσταση δεν συγκρίνεται με την περίοδο του Ιανουαρίου του 2022, όταν ο ιός είχε εισβάλλει μαζικά στο Ίδρυμα.