Κορονοϊός: Φαρμακεία ξέμειναν από τεστ λόγω ζήτησης στις ΗΠΑ

  • Iatropedia newsroom
self test για covid
Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα επίπεδα δραστηριότητας του κορονοϊού και της Covid έχουν ξεπεράσει την κορύφωση του περασμένου καλοκαιριού

Με τα κρούσματα της Covid να κινούνται σε υψηλά επίπεδα σε ολόκληρη τη χώρα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, πολλά φαρμακεία σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ άρχισαν να ξεμένουν από self-test.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα επίπεδα δραστηριότητας του κορονοϊού και της Covid έχουν ξεπεράσει την κορύφωση του περασμένου καλοκαιριού στο νότιο, δυτικό και μεσοδυτικό κομμάτι των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αλυσίδας Walgreens, οι αγορές τεστ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, κάτι που επιβεβαιώνουν και πολλά ανεξάρτητα φαρμακεία στη Νέα Υόρκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από το καλοκαίρι, η ζήτηση για self-test για την Covid είχε μειωθεί σημαντικά. Είναι ενδεικτικό ότι η Abbott Laboratories, η οποία κυκλοφορεί τα τεστ Binax για την Covid, ανέφερε ότι οι πωλήσεις τεστ είχαν μειωθεί κατά 61% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, στα 102 εκατομμύρια δολάρια από 263 εκατομμύρια δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα.

Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι το πρόγραμμα Medicare σταμάτησε να καλύπτει το κόστος των self test όταν έληξε η έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία τον Μάιο του 2023.

Σε ό,τι αφορά δε την πλευρά των εταιρειών που παράγουν τα τεστ, όπως λέει η Amy Kelbick, διευθύντρια πολιτικής υγείας στην εταιρεία συμβούλων McDermott+, είναι μάλλον δύσκολο να επανέλθουν στα επίπεδα παραγωγής που είχαν την περίοδο της πανδημίας, καθώς οι ξαφνικές μεταβολές στη ζήτηση κάνουν δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη τόσο για τις εταιρείες παραγωγής όσο και για τα φαρμακεία και το στοκ που κρατούν.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκλονίζει νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Διδυμότειχο: Στο νοσοκομείο 32χρονη

Εγκρίθηκε νέα θεραπεία για σπάνιο καρκίνο που επηρεάζει συχνότερα τους νέους

Μην κάνετε χημικά πίλινγκ στο σπίτι, προειδοποιεί ο FDA