Iatropedia

Ξεκινάει το 1ο Φεστιβάλ “We Are UoA” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών [19-21/10/2024]

Το 1ο Φεστιβάλ “We Are UoA” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι γεγονός και σε λίγες μέρες (19-21/10/2024) ανοίγει τις πύλες του στους χώρους του ιστορικού Kεντρικού Kτηρίου, στα Προπύλαια (Πανεπιστημίου 30).

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, οι Αντιπρυτάνεις και τα μέλη της Συγκλήτου με μεγάλη χαρά και προσδοκία αναμένουν να καλωσορίσουν όλη την κοινότητα του πρώτου και μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας και ιδιαίτερα τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του στο τριήμερο των ανοικτών εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

 

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δράσεις από τον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ)

Σάββατο 19/10/2024
12μ Έναρξη έκθεσης φωτογραφίας στα Προπύλαια.
1μμ– 4μμ Ανοικτό γύρισμα στο χώρο του Φεστιβάλ από τον Κινηματογραφικό Τομέα.
2μμ – 3.30μμ Παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών από το βεστιάριο του Χορευτικού Τομέα στο κινηματοθέατρο ΙΡΙΔΑ.
3μμ – 7μμ Ανοιχτό θεατρικό εργαστήρι από φοιτητές του θεατρικού τομέα στο θεατράκι που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του κτιρίου «Κωστής Παλαμάς». (Μέγιστη συμμετοχή 50 άτομα)
4μμ – 7.30μμ Ανοιχτό μάθημα παραδοσιακών χορών από φοιτητές του Χορευτικού Τομέα στον υπόγειο χώρο της Πανεπιστημιακής Λέσχης Ιπποκράτους 15.
6μμ – 9.30μμ Ανοιχτό μάθημα φωτογραφίας από φοιτητές του Φωτογραφικού Τομέα στο χώρο του φεστιβάλ. (Θα πραγματοποιηθούν λήψεις από το Φεστιβάλ με σκοπό το τύπωμα των φωτογραφιών και την παρουσίασή τους στην έκθεση).
(Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 50 άτομα, προτεραιότητα σε φοιτητές ΕΚΠΑ.)

Κυριακή 20/10/2024

12μ – 3μμ Εργαστήριο αναλογικού τυπώματος (συμμετοχή με συμπλήρωση φόρμας. Προτεραιότητα σε φοιτητές Πανεπιστημίου Αθηνών, Πραγματοποίηση σεμιναρίου στο σκοτεινό θάλαμο στην Πανεπιστημιακή Λέσχη και έκθεση των τυπωμάτων στα Προπύλαια. (Αφορά στις λήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο ανοιχτό μάθημα του Σαββάτου) (Μέγιστη συμμετοχή ατόμων 25)
12.30μμ – 2.30μμ Παρουσίαση μαγνητοσκοπημένης παράστασης Α’ Ομάδα Θεατρικού Τομέα στην ΙΡΙΔΑ (η μαγνητοσκόπηση και το μοντάζ έχει γίνει από τους φοιτητές του Κινηματογραφικού Τομέα).
3μμ – 6μμ Εργαστήριο κυανοτυπίας (συμμετοχή με συμπλήρωση φόρμας . Προτεραιότητα σε φοιτητές Πανεπιστημίου Αθηνών – Μέγιστη συμμετοχή ατόμων 30 ατόμων – Πραγματοποίηση σεμιναρίου σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο εντός του χώρου διεξαγωγής του φεστιβάλ) και έκθεση των τυπωμάτων στην έκθεση στα Προπύλαια.
3μμ – 7μμ Ανοιχτό θεατρικό εργαστήρι από φοιτητές του Θεατρικού Τομέα στο θεατράκι που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του κτιρίου «Κωστής Παλαμάς» (Μέγιστη συμμετοχή 50 άτομα)

Δευτέρα 21/10/2024

12μ – 2μμ Προβολή κινηματογραφικής ταινίας “Ο Θάνατος ενός Γραφειοκράτη – La muerte de un burocrata (Κωμωδία, 1966)” από τους φοιτητές του Κινηματογραφικού Τομέα στο κινηματοθέατρο ΙΡΙΔΑ
2μμ – 5μμ Προβολή και παρουσίαση της διαδικασίας μοντάζ από φοιτητές του Κινηματογραφικού ΕΚΠΑ στο κτήριο της Πανεπιστημιακής Λέσχης.
5μμ-7μμ Παρουσίαση μαγνητοσκοπημένης θεατρικής παράστασης του Β’ Ομάδα Θεατρικού Τομέα

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο Κεντρικό Κτήριο των Προπυλαίων προκειμένου να γνωρίσουν όλοι το υπέροχο και επιβλητικό αυτό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, το οποίο θεμελιώθηκε στις 2 Ιουλίου του 1839 και σχεδίασε ο Δανός αρχιτέκτονας Hans Christian Hansen και που προοριζόταν εξαρχής να αποτελέσει το κέντρο του νεοσύστατου Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Πρόγραμμα ξεναγήσεων:
Σάββατο 19/10/2024
3 ξεναγήσεις: 12μ, 3μμ, 6μμ
Κυριακή 20/10/2024
3 ξεναγήσεις: 12μ, 3μμ, 6μμ

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά ημέρα και τα ονόματα των ομιλητών.

Σας περιμένουμε όλους.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος
Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας