Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τρέξτε γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις» – Σύσκεψη τώρα στο Μαξίμου για το ΕΣΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
Στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για το ΕΣΥ μέσα από την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, στοχεύει η κυβέρνηση μετά τη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα Τρίτη (10.9.2024) ο πρωθυπουργός συναντά στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θέσει την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Η εξειδίκευση των παρεμβάσεων, που εξήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζεται τις αμέσως επόμενες ημέρες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Αύριο Τετάρτη (11/09) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Υγείας από τους ‘Αδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Θεμιστοκλέους και Ειρήνη Αγαπηδάκη με θέμα την εξειδίκευση των μέτρων για τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ, αλλά και τους βασικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους σε βάθος 3ετίας.

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε νέα φορολογικά κίνητρα για τους γιατρούς του ΕΣΥ και συγκεκριμένα την ελαφρύτερη φορολόγηση των εφημεριών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, παράλληλα, επανέλαβε τα μέτρα που έχουν ληφθεί με πρόσφατη ΚΥΑ για την αύξηση των κινήτρων για την απασχόληση των γιατρών σε απομακρυσμένες περιοχές.

51 εκατ. ευρώ για 37 χιλιάδες απογευματινά χειρουργεία

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, επισήμανε πως αναμένεται η τελική επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση 51 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα διοχετευθούν σε δωρεάν απογευματινά χειρουργεία ανακουφίζοντας 37 χιλιάδες πολίτες. «Αυτούς που περιμένουν τον περισσότερο χρόνο να κάνουν μια επέμβαση», διευκρίνισε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους την επόμενη μέρα, ανακοίνωσε πως υπάρχουν σίγουρα προβλήματα στο ΕΣΥ, ωστόσο, τα θετικά δεν αναδεικνύονται:

«Υπάρχουν προβλήματα; Προφανώς υπάρχουν πολλά προβλήματα. Υπάρχει ζήτημα με τον τρόπο που λειτουργούν τα ΤΕΠ«, ανέφερε και επισήμανε πως τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και πρόοδος στον τομέα αυτό, με την πρόσληψη τραυματιοφορέων που αποτελούν κρίσιμη ειδικότητα για να λειτουργεί καλύτερα η εφημερία.