Iatropedia

Laser τελευταίας γενιάς για το γλαύκωμα απέκτησε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Doctor and patient in ophthalmology clinic

Την απόκτηση μηχανήματος Laser (SLT - LASER) για θεραπεία γλαυκώματος για πρώτη φορά στους ασθενείς της Κρήτης ανακοίνωσε η Οφθαλμολογική Κλινική

Την απόκτηση ενός τελευταίας γενιάς μηχανήματος Laser (SLT – LASER) για θεραπεία γλαυκώματος για πρώτη φορά στους ασθενείς της Κρήτης, ανακοίνωσε η Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα ο επιστημονικός υπεύθυνος Μανόλης Χριστοδουλάκης, διευθυντής ΕΣΥ, διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η απόκτηση της συσκευής αυτής (Laser) είναι το αποτέλεσμα προσπάθειας των ιατρών της Οφθαλμολογικής Κλινικής σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και της 7ης Υ.Πε. Κρήτης.

Η συγκεκριμένη θεραπεία (Selective Laser Trabeculoplasty) πραγματοποιείται με αναισθητικές σταγόνες και είναι ολιγόλεπτη, επαναλήψιμη και ανώδυνη.

Παρατείνει την έναρξη θεραπείας με κολλύρια που μειώνουν την πίεση του οφθαλμού για 5-8 έτη και ενδείκνυται σε ασθενείς που πάσχουν από γλαύκωμα και δεν έχουν αρχίσει ακόμα θεραπεία και σε ασθενείς που βρίσκονται σε θεραπεία με ένα φάρμακο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, στο οφθαλμολογικό τμήμα, υπολογίζουμε αρχές Οκτώβρη 2024 οι πολίτες να μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού για τη θεραπεία αυτή, δήλωσε ο διευθυντής της Κλινικής Μανόλης Χριστοδουλάκης.

Για προγραμματισμό ραντεβού οι πολίτες μπορούν ν’ απευθύνονται στη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων, από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 π.μ.-14:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 2831342243.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ημικρανία: Φάρμακο μπορεί να σταματά τις κρίσεις πριν καν αρχίσουν

Στο νοσοκομείο από υπερβολική δόση Ozempic η αδελφή της Κέιτ Μος

Ποιους ωφελεί περισσότερο η βιταμίνη D, σύμφωνα με νέα μελέτη