Λίντα Εβαντζελίστα: Διαγνώστηκε δύο φορές με καρκίνο του μαστού την τελευταία 5ετία

  • Ρούλα Τσουλέα
Εβαντζελίστα
Το 58χρονο super model μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση που ξέρει ότι μπορεί να της κοστίσει τελικά τη ζωή.

Αντιμέτωπη δύο φορές με τον καρκίνο του μαστού ήρθε την τελευταία πενταετία η Λίντα Εβαντζελίστα – ένα από τα πιο διάσημα και επιτυχημένα μοντέλα όλων των εποχών, που μεσουράνησε την δεκαετία του ’90 και έγινε εξώφυλλο σε περισσότερα από 700 περιοδικά.

Η 58χρονη σήμερα γυναίκα, κοσμεί το ψηφιακό εξώφυλλο του φθινοπωρινού τεύχους του ανδρικού περιοδικού Men’s Style της Wall Street Journal. Σε συνέντευξή της ανοίγεται για την ασθένειά της και αποκαλύπτει πως η αρχική διάγνωση έγινε το 2018.

«Τον εντοπίσαμε με την ετήσια μαστογραφία μου», λέει στο περιοδικό. «Τα όρια του όγκου δεν ήταν καλά. Λόγω και άλλων ιατρικών παραγόντων, χωρίς να διστάσω και επειδή ήθελα να τα αφήσω όλα πίσω μου και να μην ξανασχοληθώ, επέλεξα να κάνω διπλή μαστεκτομή. Σκέφτηκα ότι θα είμαι καλά για πάντα. Ο καρκίνος του μαστού δεν θα με σκότωνε».

Ωστόσο τον Ιούλιο του 2022 η Εβαντζελίστα ψηλάφησε ένα οζίδιο στο στήθος της. Αυτό οδήγησε στην ανησυχητική αποκάλυψη ότι ο καρκίνος της είχε υποτροπιάσει.

«Σκάψε μία τρύπα στον θώρακά μου», είπε στον ογκολόγο της μετά τη δεύτερη διάγνωση. «Δεν θέλω να δείχνω όμορφη. Θέλω να το βγάλεις τελείως. Θέλω να δω μια τρύπα στο στήθος μου όταν τελειώσεις. Με καταλαβαίνεις; Δεν θα πεθάνω από αυτό».

«Ξέρω πως είμαι με το ένα πόδι στον τάφο»

Η Εβαντζελίστα προσθέτει πως η προσέγγισή της στη θεραπεία ήταν «κάνε απλώς αυτό που πρέπει να κάνεις και ξεπέρασέ το. Και αυτό ακριβώς έκανα».

Προσφάτως, η 58χρονη είχε μία συζήτηση με τον ογκολόγο της ο οποίος της είπε ότι η πρόγνωσή της είναι «καλή». Παραδέχεται πως τα λόγια του την απογοήτευσαν λίγο. «Γιατί δεν είναι εξαιρετική;» τον ρώτησε.

Ο γιατρός της εξήγησε πως από τη στιγμή που υποτροπίασε ο καρκίνος, υπάρχει πάντα η πιθανότητα…». Επιπλέον, η Εβαντζελίστα αποκαλύπτει πως είχε «φρικτή βαθμολογία» στην μοριακή διαγνωστική εξέταση που αναλύει την επιμέρους βιολογία του καρκίνου και υπολογίζει τον κίνδυνο υποτροπής.

Με όλη αυτή την αβεβαιότητα για το μέλλον της, η Εβαντζελίστα εκφράζει ευγνωμοσύνη για την κάθε μέρα ως ένα πολύτιμο δώρο.

«Ξέρω ότι είμαι με το ένα πόδι στον τάφο, αλλά βρίσκομαι σε φάση γιορτής», τονίζει. «Έχω περάσει μερικά τρομακτικά προβλήματα υγείας. Βρίσκομαι πλέον στο σημείο όπου μπορώ να γιορτάζω το βιβλίο μου, τη ζωή μου. Χαίρομαι τόσο πολύ που είμαι ζωντανή. Οτιδήποτε έρχεται τώρα, είναι ένα μπόνους».

Το βιβλίο στο οποίο αναφέρεται τιτλοφορείται «Linda Evangelista Photographed by Steven Meisel».