Iatropedia

Μαγιορκίνης: Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι θα επικρατήσει της Δέλτα

Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι στο μέλλον θα επικρατήσει της μετάλλαξης Δέλτα, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Απίθανο να μετέδιδε, ακόμη και στις στενές του επαφές, τον κορονοϊό ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Ομικρον στη χώρα μας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη.

Οπως είπε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία την Πέμπτη ο κ. Μαγιορκίνης «τις πρώτες ημέρες δεν παρουσίαζε συμπτώματα ενώ έκανε συνεχή τεστ, τα οποία και έβγαιναν αρνητικά. Και όταν τα τεστ είναι αρνητικά, συνήθως το άτομο δεν μεταδίδει. Μόλις το τεστ του βγήκε θετικό, απομονώθηκε και αυτός και οι στενές επαφές του», τόνισε.

Διευκρινίζεται ότι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρόν στη χώρα μας είναι ένας 44χρονος άνδρας που είχε φτάσει στις 26 Νοεμβρίου από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής στην Αθήνα και ακολούθως από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πήρε πτήση για τα Χανιά.

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη δεν αποκλείεται η μετάλλαξη Όμικρον να κυριαρχήσει τελικά έναντι στης Δέλτα.