Iatropedia

Μαριαγάπη Ξυπολιά: «Πήγα στον δερματολόγο για την ακμή, είδε μία ελιά, μου είπε βγαίνει χθες»

«Πήγα στον δερματολόγο μου, μου είπε βγαίνει ‘χθες’, φρίκαρα. Για άλλο πράγμα πήγα και αλλού κατέληξα»

Για την περιπέτεια που πέρασε πριν από περίπου έναν χρόνο με μία επικίνδυνη ελιά στο σώμα της μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας VITA» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη το μοντέλο Μαριαγάπη Ξυπολιά.

Όπως ανέφερε το γνωστό μοντέλο, επισκέφτηκε τον δερματολόγο για άλλο λόγο και, συγκεκριμένα, για ένα πρόβλημα ακμής, αλλά αξιοποίησε την ευκαιρία και για να ελέγξει τις ελιές στο σώμα της. Όμως, ενώ άλλη ήταν η ελιά που την προβλημάτιζε, ο επικίνδυνος σπίλος εντοπίστηκε από τον γιατρό στην πλάτη της που η ίδια δεν μπορούσε να ελέγξει.

«Πήγα στον δερματολόγο μου, μου είπε βγαίνει ‘χθες’, φρίκαρα. Για άλλο πράγμα πήγα και αλλού κατέληξα. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει πάρα πολλές ελιές. Πήγα για μια άλλη που φαινόταν λίγο επικίνδυνη. Είχα ψάξει λιγάκι μόνη μου την επικινδυνότητα, είχα δει ότι κάποιες ελιές που είναι ανομοιόμορφες και άλλο χρώμα μπορεί να προκαλέσουν κάποιο θέμα. Έγινε η αφαίρεση δύο μέρες μετά τη διάγνωση και, περίπου έναν μήνα μετά, μου λέει ο γιατρός ότι πάλι καλά που την βγάλαμε. Έγινε βιοψία και το γλιτώσαμε», ανέφερε η Μαριαγάπη Ξυπολιά.

Στην εκπομπή μίλησε και η δερματολόγος Ελένη Λάζου, επισημαίνοντας ότι το μελάνωμα παρουσιάζει αύξηση 10% ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που θα μπορούσε, βέβαια, να επηρεάζει και από το γεγονός ότι σήμερα γίνονται περισσότερες διαγνώσεις.

Όπως είπε η δερματολόγος, η αυτοεξέταση στην περίπτωση των σπίλων (αυτό που ονομάζουμε «ελιές») είναι το «Α» και το «Ω». Τόνισε, μάλιστα, ότι πέραν του σώματος, το οποίο μπορούμε να εξετάζουμε με καθρέφτες ή και με τη βοήθεια ενός συντρόφου, πρέπει να εξετάζουμε επίσης και περιοχές όπως οι παλάμες, τα πέλματα, το τριχωτό της κεφαλής και τα γεννητικά όργανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το κεμπάπ από κρέας αρκούδας έστειλε στο νοσοκομείο ολόκληρη οικογένεια

Οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να κατεβάσετε την πίεσή σας

Γιατί ο εγκέφαλος δεν «στέλνει το σήμα» ότι έχω χορτάσει και συνεχίζω να τρώω; [μελέτη]