Ματίνα Παγώνη: «Ένας ανήλικος δεν χρειάζεται πολύ αλκοόλ για να έχει άσχημες επιπτώσεις»

  • Iatropedia newsroom
αλκοόλ
15χρονη από τη Λαμία διακομίστηκε εσπευσμένα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, αφού λιποθύμησε από την κατανάλωση αλκοόλ.

Εφιαλτική κατέληξε η έξοδος για μία 15χρονη στη Λαμία, η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε μαγαζί της περιοχής.

Η ανήλικη είχε βγει για πρώτη φορά με τις φίλες της και φέρεται να είχε πιει ένα ποτό και στο δεύτερο να έχασε τις αισθήσεις της και να λιποθύμησε. Πέφτοντας μάλιστα χτύπησε άσχημα και στο πρόσωπο.

Παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου πέρασε μια δύσκολη νύχτα. Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού αποφασίστηκε να μη μείνει στη Λαμία και τελικά το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιουνίου διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται.

Οι εξετάσεις βέβαια θα συνεχιστούν στο Νοσοκομείο των Αθηνών, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχουν τι θα δείξουν οι τοξικολογικές τα αποτελέσματα των οποίων, θα καθυστερήσουν αρκετές ημέρες.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ.Ματίνα Παγώνη εξηγεί ότι τα συμπτώματα μέθης σε ανήλικα παιδιά ξεκινούν από μια ζάλη, αν έχουν πιει μια μικρή ποσότητα, αισθάνονται καταβολή και αδυναμία. Αν έχουν πιει μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ, καταλήγουν με συμπτώματα οξείας μέθης, όπως η 15χρονη στη Λαμία.

«Ένα παιδί μπορεί να φτάσει ακόμα και να διασωληνωθεί», τονίζει η κ.Παγώνη.

Ένας ανήλικος δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα ποτού για να έχει άσχημες επιπτώσεις, καθώς ο «παρθένος» οργανισμός δεν έχει τη δυνατότητα να μεταβολίσει τα συστατικά του αλκοόλ.


Για το περιστατικό συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ από την αστυνομία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την κατάσταση μέθης της μικρής και την πτώση της, καθώς εκλήθη να εξετάσει την 15χρονη και ο Ιατροδικαστής Λαμίας.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία iStock