Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

  • Iatropedia newsroom
Εικόνα από τη φωτιά στην Πάτρα, λόγω της οποίας εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο
Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η φωτιά είναι κοντά στο νοσοκομείο και κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις.

Τραγικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, όπου ξέσπασε σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, μεγάλη φωτιά, η οποία πήρε έκταση λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι καπνοί έχουν πνίξει την πόλη, ενώ οι φλόγες μπήκαν και στον χώρο του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου όπου έκαψαν δέντρα.

Με απόλυτη ασφάλεια η εκκένωση στο Καραμανδάνειο

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο εκκενώθηκε πλήρως.

Από τα 23 νοσηλευόμενα παιδιά, τα 15 διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, ενώ τα υπόλοιπα 8 πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους.

Είναι όλοι ασφαλείς και τα παιδιά και το προσωπικό του Νοσοκομείου, δεν κινδυνεύει κανείς.

Η φωτιά είναι κοντά στο νοσοκομείο και κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις.

Εκκενώθηκαν το Ίδρυμα Μέριμνα και το Κωνσταντοπούλειο

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας έχουν μεταφερθεί και παραμένουν οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου, «Μέριμνα», τα οποία εκκενώθηκαν επίσης λόγω της φωτιάς.

Η μεταφορά των τροφίμων έγινε με ευθύνη του δήμου Πατρέων και την συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ είναι σε ετοιμότητα η δομή αστέγων του δήμου για την φιλοξενία πολιτών από τις περιοχές που πλήττονται από την φωτιά.

Νέα μηνύματα του 112

Νέα μηνύματα, μέσω του 112, εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Γηροκομειό, Αρόη και Παγώνα στην Πάτρα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της περιοχής Γηροκομειό καλούνται να μετακινηθούν προς την Εγλυκάδα, στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, ενώ οι κάτοικοι της Αρόης και της Παγώνας καλούνται να μετακινηθούν προς την Πάτρα.

Συμφωνα με αστυνομικές πηγές, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε απο έκρηξη σε μετασχηματιστή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν και εναέρια μέσα.