Iatropedia

Μεγάλος ο βίος και η Πολιτεία του τέως διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας

Ο τέως διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας που φέρεται να είχε καταθέσει τέσσερα πλαστά πτυχία στην υπηρεσία του, κατηγορείται τώρα και για παραβίαση καθήκοντος για τη μίσθωση του κυλικείου του νοσοκομείου.

Η απευθείας ανάθεση του έργου αυτού και μάλιστα για χρονική περίοδο 16 ετών και χωρίς την είσπραξη οφειλών του μισθωτή προς το νοσοκομείο ύψους 232. 045 ευρώ, αναμένεται να τον βάλει σε πολλαπλές περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) επισημαίνει ότι ο τέως διοικητής προέβη σε πράξεις και παραλείψεις που ζημίωσαν το Γενικό Κρατικό Νίκαιας καθώς δεν εισέπραξε τις οφειλές του μισθωτή και αποδέχτηκε απαιτήσεις εις βάρος του νοσοκομείου της τάξης των 323. 759 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΣΕΕΔΔ, η σύμβαση υπεγράφη τον Ιούνιο του 2018 και ισχύει μέχρι το 2034 κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και παρά τις έγγραφες αντιρρήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί ήδη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ενώ έχουν ενημερωθεί σχετικά ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο υπουργός Οικονομικών.