Η επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκολας Λαμ, διαπίστωσε ότι στο πέρασμα των αιώνων ο άνθρωπος γενιά με τη γενιά, άλλαζε τα χαρακτηριστικά του προκειμένου να προσαρμόζεται στις συνθήκες της γης, τόσο τις περιβαλλοντικές, όσο και τις κλιματικές. Για παράδειγμα όταν εμφανίσθηκε ο άνθρωπος, επειδή χρειαζόταν να κυνηγάει, το μυοσκελετικό του σύστημα ήταν διαφορετικό. Σήμερα που κάνει περισσότερες δουλειές που απαιτούν μυαλό, αναπτύσσεται ο εγκέφαλος του.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος του μέσου ανθρώπου, είναι σήμερα μέχρι και 3 φορές μεγαλύτερος από εκείνον των προγόνων μας. Μαζί με τον εγκέφαλο όμως, μεγάλωνε και το κρανίο μας, και μαζί με αυτό άλλαζε το σχήμα των οργάνων που είναι στο κεφάλι μας (στόμα, μύτη, μάτια κτλ). Οι ίδιοι επιστήμονες βάση της εξέλιξης και αφού έλαβαν υπόψιν την παράμετρο κλιματικές και περιβαλλοντικές αλλαγές, επιχείρησαν να σκιαγραφήσουν τον άνθρωπο μετά από 100.000 χρόνια.
“Για να είμαστε σε θέση να επιβιώσουμε” θα πει ο καθηγητής Λαμ και θα συνεχίσει, “θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Οι αλλαγές αυτές θα είναι απόλυτα εναρμονισμένες με το περιβάλλον. Και εάν υποθέσουμε ότι τόσο ο ήλιος, θα είναι διαφορετικός, άρα και η γη διαφορετική, θα είμαστε και εμείς λίγο αλλαγμένοι σε σχέση με το σήμερα”. Το μέτωπο μας θα συνεχίσει να μεγαλώνει, αφού θα μεγαλώνει και ο εγκέφαλος μας. Τα μάτια μας θα γίνουν και εκείνα μεγαλύτερα, τόσο για να μπορούμε να βλέπουμε καλύτερα, αφού εξαιτίας της τρύπας του όζοντος η έκθεση στον ήλιο δεν θα είναι και ότι καλύτερο, και τις περισσότερες ώρες θα ζούμε κάτω από τεχνητό φως σε σκιερά και κλειστά μέρη. Επίσης η μύτη και τα ρουθούνια θα μεγαλώσουν για να προσλαμβάνουμε καλύτερα το οξυγόνο που θα υπάρχει και δεν θα είναι της ίδιας ποιότητας με το σημερινό, αφού τα δάση κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ελάχιστα.
Εκτός από το πρόσωπο μας, σημαντικές θα είναι και οι αλλαγές που θα επέλθουν στο κορμί και το δέρμα μας. Το δέρμα θα γίνει πιο σκούρο και πιο σκληρό (για να αντέχει την ακτινοβολία), ενώ και το κορμί μας θα είναι διαφορετικό, αφού οι εργασίες θα έχουν αλλάξει και μάλλον δεν θα απαιτείται τόσο έντονη σωματική προσπάθεια για κάτι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι είναι το κρανίο ενός παιδιού πριν βγάλει δόντια. ΦΩΤΟ
Γιατί το βρέφος σας πρέπει να ακούει Μότσαρτ;
Έρευνα για τον ρατσισμό: Γιατί η διαφορετικότητα μας τρομάζει;
Τι μπορεί να πάθουμε εάν καταπιούμε μια τσίχλα
Είναι 16 ετών και έχει το μεγαλύτερο στήθος στον κόσμο. ΦΩΤΟ