Πως θα καλυφθούν τώρα οι ανάγκες σε εφημερίες; Θα εφημε΄ρευε καθημερινά ένας μοναδικός γιατρός ο οποίος καλύπτει και την πρωινή βάρδια; Και αν μια γυναίκα γεννάει νύχτα (όπως συμβαίνει συνήθως) θα πρέπει να παρίσταται για την φροντίδα του νεογέννητου αυτός ο ένας μοναδικός γιατρός; Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο -αν μη τι άλλο- εξαιτίας της κόπωσης…
Κάπως, έτσι, όλοι οι τοκετοί καθώς και τα περιστατικά της Παιδιατρικής Κλινικής που θα συμβαίνουν στο εξής, μεταφέρονται στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης. Ο διοικητής των δύοδθασυνδεόμενων νοσοκομείων, Γιώργος Χιωτίδης, παραδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, ενώ επεσήμανε ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι παλιά.
Παλιά είναι. Το ερώτημα είναι πότε επιτέλους θα γίνουν παρελθόν…;
Ερωτηθείς ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός για το γνωστό πια δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian απάντησε ότι «είναι ένα δημοσίευμα το οποίο αντλεί στοιχεία και δεδομένα πριν από τέσσερα χρόνια, δεν έχει καμία επικαιροποιημένη ανάγνωση της όντως δύσκολης και προβληματικής πραγματικότητας που υπάρχει στο σύστημα υγείας. Έχει στοιχεία τα οποία είναι σε μεγάλη απόκλιση από τα πραγματικά. Είναι ένα δημοσίευμα το οποίο καταρχήν δεν προκύπτει ως μία πρωτογενής έρευνα του ίδιου του μέσου αλλά ως αναπαραγωγή δηλώσεων κυρίως ενός συνδικαλιστικού φορέα της ΠΟΕΔΗΝ».
Δηλαδή όλα καλά!