Μυτιλήνη: «Δικά μας ήταν τα φάρμακα» δηλώνει ο σύζυγος της γιατρού που χορηγούσε στατίνες στην 15χρονη κόρη της

  • Γιάννα Σουλάκη
Μυτιλήνη
Χωρίς δόλο και για συγκεκριμένες ιατρικές αιτίες χορηγούσε φάρμακα στην οικογένειά της, δηλώνει ο σύζυγος της γιατρού από τη Μυτιλήνη.

Ο σύζυγος της γιατρού από το Κέντρο Υγείας Λέσβου, στην οποία τηλεφώνησε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να την ρωτήσει γιατί συνταγογραφεί τρεις διαφορετικές στατίνες στην 15χρονη κόρη της, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι τα φάρμακα ήταν απαραίτητα για τα μέλη της οικογένειάς της και ότι δεν υπήρξε απάτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύζυγός του είναι καταρρακωμένη, μετά τις χθεσινές καταγγελίες (16/10/2024) του Υπουργού Υγείας, ότι μέσα σε 8 μήνες και μόνο κατά τις βραδινές ώρες μεταξύ 21:00 και 4:00 το πρωί, είχε συνταγογραφήσει 705 σκευάσματα, ποσότητα 1.818 τεμαχίων, για τον σύζυγό της, τα δύο της παιδιά , ένα γιο και μια κόρη και τον εαυτό της.

Δείτε επίσης: Το αιφνιδιαστικό τηλεφώνημα Γεωργιάδη σε γιατρό που υπερσυνταγογραφούσε: “Σταματήστε να το κάνετε, θα σας πιάσουμε όλους”

Ο σύζυγος ανέφερε, επίσης, ότι το ιατρικό προφίλ της οικογένειας είναι ιδιαίτερα βεβαρυμμένο, με προβλήματα παχυσαρκίας, παρδιολογικά, αναπνευστικά και άλλα χρόνια νοσήματα.

Αναφορικά με τα παιδιά τους υποστήριξε ότι πάσχουν από σοβαρότατα νοσήματα, τα οποία είναι διαγνωσμένα και τους χορηγούνται φάρμακα.

«Δικά μας φάρμακα συνταγογραφούσε η γιατρός και σύζυγός μου. Δεν υποκρύπτεται πίσω από την συνταγογράφηση απάτη ή δόλος», ήταν τα λόγια του. Πρόσθεσε δε ότι οι συνταγές δεν ήταν μηνιαίες, αλλά εξάμηνες ή τρίμηνες για αυτό και τα φάρμακα φαίνονται πολλά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παθολόγος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και διαψεύδει ότι συνταγογράφησε συνταγές για φάρμακα σε αλλοδαπό τεχνικό, σύμφωνα τις αναφορές του υπουργού Υγείας.