Iatropedia

«Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία», ζητούν οι γιατροί στο ΨΝΑ (video)

Το Νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία προωθείται εσπευσμένα στην καρδιά του καλοκαιριού, αναφέρουν οι υγειονομικοί του ΕΣΥ.

Τελευταίες ημέρες Ιουλίου – πρώτες ημέρες Αυγούστου προωθείται εσπευσμένα για ψήφιση στην Βουλή, το «αισχρό νομοσχέδιο ξεπουλήματος των δομών δημόσιας ψυχικής υγείας και όλων των δομών απεξάρτησης, ένα νομοσχέδιο που το περιεχόμενό του είχε διαρρεύσει και διαφημιστεί δεόντως από την ίδια την κυβέρνηση εδώ και 10 (δέκα) μήνες ώστε διάφοροι «υμέτεροι» πρόλαβαν ήδη και έστησαν «ΜΚΟ» για να «αρμέξουν» εγχώρια και κοινοτικά κονδύλια μόλις εφαρμοσθεί ο νόμος», όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί της παράταξης «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή».

Την ίδια στιγμή και οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, ζητούν επίσης, την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου και εξηγούν τους λόγους.

Δείτε τις καταγγελίες του Συλλόγου Ειδικευόμενων Ιατρών Ψ.Ν.Α για το επίμαχο νομοσχέδιο:

Άλλες διατάξεις και μεθοδεύσεις στο ίδιο νομοσχέδιο

Στο ίδιο νομοσχέδιο στις «λοιπές διατάξεις» περιλήφθησαν και οι απειλές προς του ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς για «έξωση» από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και για «επίταξη» αν δεν δεχθούν να εφημερεύσουν στα υποστελεχωμένα περιφερειακά νοσοκομεία.

Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, υπάρχει και  φωτογραφική  διάταξη (άρθρο 74) για συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς, τους οποίους ο νέος νόμος επιτρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους τρία χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους.

«Μόνο τα ονοματεπώνυμά τους δεν αναγράφει ο κ. Γεωργιάδης επιτρέποντάς τους να παραμένουν στην καρέκλα τους … επί 3 χρόνια μετά την συνταξιοδότησή τους ( ! ) με άδεια της … συγκλήτου ( ! ! ) «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Μαζί με όλα αυτά οι «υπερεγκέφαλοι» της πολιτικής ηγεσίας ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ … καθημερινή γενική εφημερία για τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής το οποίο αυτονόητα θα σημάνει θανατηφόρα έκθεση ασθενών σε κίνδυνο, χάος και πλήρη διάλυση καθώς οι ελλείψεις προσωπικού αλλά και υποδομών είναι τόσο τραγικές που τα μεγάλα νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε καν στο σημερινό πρόγραμμα εφημέρευσης».

Δείτε επίσης: Νοσοκομεία ΕΣΥ: Σε 24ωρη λειτουργία από τον Οκτώβριο – Κατεπείγον έγγραφο της 1η ΥΠΕ σε 9 Νοσοκομεία

Οι υγειονομικοί ζητούν από τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και να μην παραστούν καν στην ψηφοφορία:

«Από 27/7 ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ (και όχι απλά να μείνουν στην βουλή για να καταψηφίσουν) καταγγέλλοντας και την ουσία και την διαδικασία με το απαράδεκτο αντιδραστικό ν/σχ περί «ψυχικής υγείας» και με τις συνοδές αισχρές «λοιπές διατάξεις»», όπως λένε.