Νεφροπαθείς σε κίνδυνο στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Ζητούν την παραίτηση του Διοικητή

  • Γιάννα Σουλάκη
νεφροπαθείς
Νεφρολόγοι, παθολόγοι και νοσηλευτές παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, γιατί δεν μπορούν να αντέξουν τις συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς στη νεφρολογική μονάδα να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού νεφροπαθείς και εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κλείνει με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτοι οι 39 νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Ο λόγος; Οι απανωτές παραιτήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, εξαιτίας των άθλιων συνθηκών νοσηλείας και εργασίας.

Με ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών του νησιού, οι ασθενείς ζητούν την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου:

«Παρ’όλες τις διαμαρτυρίες τόσο των ασθενών, όσο και των γιατρών  και των νοσηλευτριών, ο Διοικητής του νοσοκομείου κ.Βιβλάκης έμεινε απαθής! Και σήμερα το πρωί ο Δ/ντης κ. Ευάγγελος Γιαννάτος και η Νεφρολόγος Α’ κα. Βασιλική Κοκκίνου υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους. Ετσι από αύριο η λειτουργία της Μονάδας είναι στον «αέρα» και η ζωή των νεφροπαθών τίθεται σε κίνδυνο. Ως Σύλλογος ζητάμε άμεση πρόσληψη των νοσηλευτριών και αμέσως μετά την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ. Βιβλάκη», καταλήγουν οι ασθενείς.

Δείτε την ανακοίνωση:

30 νεφροπαθείς στον αέρα…

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στη Νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου Κεφαλονιάς υπηρετούσαν 5 Νοσηλεύτριες και δύο γιατροί (Διευθυντής και Επιμελητής), ενώ η δύναμη της μονάδας είναι 34 κλινών. Υπήρχαν και αναμονές, όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν όλους τους αιμοκαθαιρόμενους:

«Οι συνθήκες εργασίας ήταν δυσμενέστατες και οι ασθενείς έμπαιναν σε κίνδυνο λόγω του ελλιπέστατου προσωπικού. Η Μονάδα δουλεύει δύο βάρδιες τρεις ημέρες την εβδομάδα και μία βάρδια 2 ημέρες την εβδομάδα. Πώς να τα βγάλουν πέρα δύο γιατροί και 5 νοσηλεύτριες; Αναγκάστηκαν οι 4 μόνιμες Νοσηλεύτριες και οι δύο γιατροί να παραιτηθούν από το Δημόσιο. Φανταστείτε σε τι σημείο έφτασαν. Σε ένα μήνα που θα γίνει υποχρεωτικά δεκτή η παραίτησή τους, μπαίνει λουκέτο στη Μονάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία των Εργαζομένων.

ΠΟΕΔΗΝ: Με «λουκέτο» απειλείται όλο το νοσοκομείο

«Άλλο ένα νοσοκομείο σε νησί του Ιονίου που εξυπηρετεί 40.000 μόνιμους κατοίκους και βουλιάζει από τουρισμό το καλοκαίρι, κατέρρευσε», αναφέρει η ΠΟΕΔΗ, η οποία υποστηρίζει ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονίας υπηρετεί ένας οφθαλμίατρος, δύο χειρουργοί, ένας τραυματιοφορέας και μια νοσηλεύτρια σε κάθε βάρδια. «Το ακτινολογικό εργαστήριο δεν λειτουργεί πολλές φορές απόγευμα και νύχτα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης, οι κλινικές μπάζουν νερά όταν βρέχει, ενώ οι σοβάδες από τα ταβάνια πέφτουν πάνω στα κεφάλια των ασθενών και του προσωπικού», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.